22_03_29_erdmost_nincskep

„Közösséget csak tudatosan lehet szervezni”

22_03_29_erdmost_nincskep

„Közösséget csak tudatosan lehet szervezni”

Az ötödik Ifjúsági Önkormányzat diákképviselő-, illetve diákpolgármester-jelöltjeinek tartottak felkészítő előadásokat az előttük álló kampányidőszakról és a következő tanév munkájáról. Az előadások között hallhattak az IFÖ céljairól, a költségvetésről, rendezvényszervezésről és a médiáról is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Polgársok Házában elsőként T. Mészáros András polgármester köszöntötte az ötödik Ifjúsági Önkormányzat diákképviselő-, illetve diákpolgármester-jelöltjeit. A fiataloknak arról tartott előadást, hogy a városvezetés milyen céllal hozta létre az Ifjúsági Önkormányzatot és mire érdemes a gyerekeknek figyelniük, amikor nekiindulnak az őszi kampányidőszaknak.

– A közösségi életet csak tudatosan lehet szervezni. Én arra kérlek titeket, hogy nyugodtan mondjátok ki, miért ti vagytok a legjobbak és erről a meggyőződésetek is legyen meg magatokban. Legyen meg az a meggyőződés, hogy ha rám szavaztok, akkor ti jó jártok. Ha ez a meggyőződés nincs meg, akkor nem érdemes csinálni. A közösséget úgy tudjátok a legjobban építeni, hogyha azzal a meggyőződéssel teszitek, hogy jót tesztek – hangsúlyozta a polgármester, aki azt is hozzátette, hogy a gyerekeknek ismerniük kell diáktársaik igényeit, és nem szabad saját elképzeléseiket a közösség érdekei fölé helyezni.

Az alapokmány szerint minden jelöltnek részt kell vennie egy felkészítő napon, hogy a gyerekek belelássanak egy kicsit a rájuk váró munkába – tudtuk meg Borsányi Csillától, az Ifjúsági Önkormányzat referensétől.

– Tartalmilag az alapokmány főbb pontjait vesszük át, ők ezt meg is kapják, otthon is tanulmányozhatják. Mégis azért tarhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg fontosnak ezt a felkészítő napot, mert itt találkozhatnak polgármester úrral, alpolgármester úrral és jegyző asszonnyal is, akikkel később együtt fognak dolgozni. Képet kaphatnak az önkormányzatiságról, az önkormányzat alapelveiről, hogy miért fontos az Ifjúsági Önkormányzat, mi volt vele a városvezetés célja, hogy kell felkészülni azokra a dolgokra, ami a munkájuk során várni fog rájuk. Hiszen egy 10 millió forintos költségvetést összerakni kiskorú gyerekeknek nem egyszerű feladat. Arra is felhívjuk a figyelmüket, hogy felelősségteljesen kell dönteniük erről a 10 millió forintról – emelte ki Borsányi Csilla, aki azt is hozzátette, hogy idén, a Marianum iskola becsatlakozásával immár 24 képviselő-jelölt versenyez az őszi időszakban.

– Mi itt születtünk Érden Hüse Nikolett diákpolgármester-jelölttel és szeretnénk jobbá tenni a diákság életét a városban. Szeretnénk kulturális rendezvényeket és még több programot szervezni, illetve egy olyan bulizóhelyet hoznánk létre, ahová csak gimnazisták mehetnek. De emellett idősotthonokba is ellátogatnánk, hogy segítsük az ott élőket, valamint a szemetet is összeszednénk Érden és közelében – mondta el a felkészítő napon Weibert Adél, a Gárdonyi képviselő-jelöltje arra a kérdésünkre, hogy miért indul el az IFÖ-választáson.

– Azért indulok polgármester-jelöltként, mert már korábban is részt vettem az Ifjúsági Önkormányzat által szervezett programokon, és be akartam kapcsolódni a szervezésbe is. Nagyon megtetszett, hogy az egész testület összefog és jól szervezik a programokat és én is szeretném kipróbálni, hogy nekem hogy menne mindez – emelte ki Járvás Máté Kerecsen, a VMG polgármester-jelöltje, aki azt is elmondta, hogy közös focibajnokságot, illetve sporteseményeket szervezne az iskolák közötti jó viszony ápolása érdekében.

– Szeretnék tapasztalatot gyűjteni saját magamnak és iskolámnak is, hiszen újak vagyunk. Sok olyan ötletünk van, amit szerintünk meg tudnánk valósítani, főleg az iskolák közti összefogás erősítésére. Sokszor tapasztaltuk azt, hogy nem annyira tudunk a másik iskolákról, szeretnénk megismerni őket – mondta el Harkai Márton, az idén először induló Marianum diákpolgármester-jelöltje. Hozzátette: az összefogás érdekében a négy iskola között szerveznének versenyeket, hiszen eddig ilyenre még nem volt példa itt Érden.

– Engem kifejezetten érdekelt, hogy zajlik egy önkormányzat működése, hogy mivel lehet jobbá tenni Érdet. Nagyon fontosnak tarhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg, hogy mindig valami újszerűt hozzunk be és színesítsük az érdi életet. Jövőre lesz a trianoni békeszerződés 100. évfordulója, szeretnénk az iskolákat a testvérvárosainkba elvinni és ott megemlékezést tartani erről – emelte ki Máthé Szabina, a Kós diákpolgármester-jelöltje arra a kérdésre, hogy miért indul diákpolgármester-jelöltként, illetve mit valósítana meg, ha megnyerné a választást.

Az ötödik Ifjúsági Önkormányzati választás kampányidőszaka szeptember 1-jével indul és a választásra szeptember 27-én kerül majd sor.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email