22_03_29_erdmost_nincskep

Közösséget kell építeni

22_03_29_erdmost_nincskep

Közösséget kell építeni

Érd várossá nyilvánításának 40. évfordulója alkalmából amatőr labdarúgótornával folytatódott Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának programsorozata.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Negyven év sok idő, pláne egy város életében, egy olyanéban amely folyamatosan építi magát és közösségét. Ennek apropóján az Érd 40 keretein belül a város vezetése a fontos fejlesztések mellett nem felejtkezik el a lakosságról sem, amely legutóbb a méltán sikeres Szomszédünneppel – melyben 28 utca tartott mini utcabált – hozta közelebb egymáshoz a lakókat.

Ezúttal pedig az Érdi VSE-vel közösen szervezett ingyenes amatőr focitornán is remek csapatok alakultak, amelyek a torna során egymáshoz is közelebb kerültek. Voltak itt az érdligeti tónál lévő műfüves pályán évekkel ezelőtt megismerkedő társaságok, voltak a nagypályás labdarúgásban jeleskedők, voltak szurkolók, akik hobbistaként alapítottak együttest, de voltak komoly NB-s múlttal, jelennel és jövővel rendelkező játékosok is.

A kiváló időjárási körülmények között kezdődő tornán nem csak a hőmérséklet, hanem a mérkőzések is egyre hevesebbek voltak, ahogy nőtt a tét, egyre nőtt a feszültség és a minden kispályás labdarúgótornán előjövő baráti beszólogatások, de ez sem nyomta rá bélyegét a meccsekre. Mert volt itt szöglet után ollózós gól, vagy szépen kijátszott akció, sőt, távoli emelés is – azaz a látványra is adott mindenki.

A déli harangszóval pedig megkezdődött az egyenes kieséses szakasz, ahol már a rutin és a biztonság volt a fő szempont, így a negyed- és elődöntők már csak minimális különbséggel dőltek el. Ahogy a Kispest Szenior elleni finálét megnyerő Konrát (visszafelé Tárnok) KSK végső sikere is apróságokon múlt. De az évek óta együtt játszó, számos környékbeli tornán elinduló tárnokiak ismét igazolták, hogy nem csak nagypályán, kispályán is oda kell figyelni rájuk.

T. Mészáros András, polgármester is gratulált mind a tizenkét résztvevő együttesnek, amelyek reggel kilenc órától a délutáni hőségig rúgták a bőrt, amely már önmagában nagy teljesítmény.

– A várossá válás után negyven évvel szeretnénk, ha minél erősebb közösség lenne az érdieké. Ezért is indítottuk el ezeket a programokat, attrakciókat a városligeti faültetési akciótól kezdve a mostani focitornán át a két héttel ezelőtti Szomszédünnepig. Azt remélem, előbb-utóbb olyan közösséggé válik Érd, melyben mindenki büszke arra, hogy érdi lehet és mindent meg tud tenni városáért – fogalmazott a városvezető.

– Összesen huszonöt mérkőzést játszottak a csapatok, a döntőre már elfáradtak a felek, de ez nem is csoda a harminc fok közeli hőmérsékletben, ezért mindenkit dicséret érdemel – fogalmazott Ebedli Zoltán a torna társszervezőjének, az Érdi VSE-nek az utánpótlás-vezetője.

A közösség tehát létrejött, a jövőben csak tovább kell építeni! És az ilyen rendezvények remek alkalmat szolgálnak erre. Legközelebb pedig június 20-án, a helytörténeti vetélkedőn mutathatják meg a nyugdíjasok, Ki Mit Tud.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email