22_03_29_erdmost_nincskep

Tollas: Kiváló mérkőzésekkel, remek hangulatban zárták az évet

22_03_29_erdmost_nincskep

Tollas: Kiváló mérkőzésekkel, remek hangulatban zárták az évet

Hagyományosan a NAAAAGY ÉVADZÁRÓ CSOKI KUPÁVAL zárta le az évadot az Érdi VSE tollaslabda szakosztálya, amely a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában vezette le a hosszú, de eredményes idényt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Túl a legnagyobb megmérettetéseken, a diákolimpián, az országos bajnokságokon és a nemzetközi viadalokon, hazai környezetben zárta le az évadot az Érdi VSE tollaslabda szakosztálya, amely Csoki Kupával ünnepelte a szezon sikereit.

Azonban a gyerekek így is utolsó energiáikat mozgósítva megmutatták, jövőre még több rutinnal és erővel vágnak neki egy, az ideinél is sikeresebb évadnak, hiszen – bár nem láttunk minden mérkőzés – a legtöbb összecsapás kiélezett meneteket hozott, ha csak az U13-asoknál arany- és ezüstérmeseknek, Pető Balázsnak és Flórián Bencének a gigászi összecsapására gondolunk, ahol mind a három szett nüánszokon múlt valamelyik fél javára.

De a szezon hajrájában is mindenki tisztességgel odatette magát, hogy aztán a nyári szünet után új lendülettel vágjon neki egy új versenyszezonnak.

Igaz, a NAAAAGY ÉVADZÁRÓ CSOKI KUPÁN ezúttal hét, U9-es korú versenyző is debütált. A lányok versenyét itt Szabó Petra nyerte Horvát Hanna és Briák Alexandra előtt, míg a fiúknál – a korosztályhoz képest rutinosnak számító – Egri Ákos diadalmaskodott Horváth Adrián, Nagy Zsombor és Takács Patrik előtt.

Az eggyel nagyobbaknál, az U11-eseknél a lányok versenye is hasonlóan kiélezett küzdelmet hozott, végül Dudás Vanessza lett az aranyérmes (és a legeredményesebb lány tollaslabdázó) Hegyesi Alexa, Orlai Enikő és Fekete Dóra előtt, míg a fiúknál Borbás Dávid elsősége és Kapronyi Ferenc második helye mögött hármas holtverseny alakult ki a bronzéremért, melyet Dancs Olivér, Boros Barnabás és Narancsik Levente is kiérdemelt.

Az U13-asoknál Fekete Tímea legyőzte nagy vetélytársát és barátnőjét, Kis-Kasza Arabellát, míg a dobogó legalsó fokára Herberth Noémi és Gyenge Laura állhatott fel. Az U11-esekhez hasonlóan ebben a korosztályban is három harmadik helyezett lett, hiszen az említett Pető Balázs és Flórián Bence mögött Harmos Boldizsár, Vietorisz Norbert és Körmendi Gergely között sem született döntés.

Az U15-ösöknél Schvirján Zsófia aranyérmesként zárta a hosszú és kimerítő versenyszezont, miután Villás Vivient, Simon Alízt és Barla Szabó Annát előzte meg. A fiúknál Zsarnai Marcellé lett az aranyérem, aki a torna végén a legeredményesebb férfi versenyzőnek járó különdíjat is megkapta, mögötte Nusser Ádám, Süle Bernát és Balázs Viktor is dobogós lett.

A nyílt kategóriák közül az A-ban Villás Vivien a nála idősebbeket, Bugyenszki Adriennt, Györgylőrincz Krisztinát és Schvirján Zsófiát is maga mögé utasítva lett aranyérmes. A fiúknál Kis-Kasza Miklósnak alaposan meg kellett küzdenie az elsőségért Harmos Mártonnal, illetve a bronzérmes Nika Rolanddal és Novák Barabással is az első helyért.

A B-kategóriában az U11-esként elinduló Borbás Dávid Kovács Marcellt és Sebestyén Gergőt megelőzve második aranyérmét is megszerezte, míg a nőknél Kardos Eszter Pék Ildikót, Udvardi Vivient, illetve Angelusz Borbálát megelőzve nyert.

Eredmények, NAAAAGY ÉVADZÁRÓ CSOKI KUPA
U9

lányok: 1. Szabó Petra, 2. Horvát Hanna, 3. Briák Alexandra
fiúk: 1. Egri Ákos, 2. Horváth Adrián, 3. Nagy Zsombor, Takács Patrik
U11
lányok: 1. Dudás Vanessza, 2. Hegyesi Alexa, 3. Orlai Enikő, Fekete Dóra
fiúk: 1. Borbás Dávid, 2. Kapronyi Ferenc, 3. Dancs Olivér, Boros Barnabás, Narancsik Levente
U13
lányok: 1. Fekete Tímea, 2. Kis-Kasza Arabella, 3. Herberth Noémi, Gyenge Laura
fiúk: 1. Pető Balázs, 2. Flórián Bence, 3. Harmos Boldizsár, Vietorisz Norbert, Körmendi Gergely
U15
lányok: 1. Schvirján Zsófia, 2. Villás Vivien, 3. Simon Alíz, Barla Szabó Anna
fiúk: 1. Zsarnai Marcell, 2. Nusser Ádám, 3.Süle Bernát, Balázs Viktor
Nyílt „A”
nők: 1. Villás Vivien, 2. Bugyenszki Adrienn, 2. Györgylőrincz Krisztina, Schvirján Zsófia
fiúk: 1. Kis-Kasza Miklós, 2. Harmos Márton, 3. Nika Roland, Novák Barabás
Nyílt „B”
lányok: 1. Kardos Eszter, 2. Pék Ildikó, 3. Angelusz Bori, Udvardi Vivien
fiúk: 1. Borbás Dávid, 2. Kovács Marcell, 3. Sebestyén Gergő

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email