22_03_29_erdmost_nincskep

Édes meglepetések

22_03_29_erdmost_nincskep

Édes meglepetések

Koncerttel, arcfestéssel, játékokkal, no meg sok-sok finomsággal lepte meg a piciket május 30-án a Szociális Gondozó Központ, gyermeknap alkalmából. A rendezvényt a Magyar Élelmiszerbank támogatta - több mint száz apróság örülhetett az édességeknek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Gyerekzsivajtól volt hangos a régi Parkvárosi Közösségi Ház szerda délelőtt: mintegy száz óvodás vett részt a Szociális Gondozó Központ harmadik alkalommal megrendezett, nyitott gyereknapján. Az iskolai és óvodai szociális munkások három akadálypályával várták a gyerekeket: célba dobással, arcfestéssel és kézműveskedéssel, valamint lufis ügyességi vetélkedővel.

Mint Tréfa Gabriella, a Szociális Gondozó Központ munkatársa, programszervező, tanácsadó elmondta, központjuk évek óta segíti a Magyar Élelmiszerbanktól kapott adományokkal a hátrányos helyzetű, illetve a Családok Átmeneti Otthonában élő gyermekeket; most először, egy nyertes pályázatnak köszönhetően, módjuk nyílt arra is, hogy a gyermeknapon is osztogassanak az adományba kapott finomságokból. Az óvodás csoportok egy-egy kincses ládába gyűjthették a játékos feladatok megoldásáért járó édességet. Voltak olyan rászoruló gyermekek is, akik nem tudtak eljönni erre a délelőttre, hozzájuk elszállítotják az édességet – tette hozzá Tréfa Gabriella.

Az édes délelőttöt Áprily Géza interaktív koncertje zárta, aki egy órás vidám, tavaszi utazásra vitte a gyerekeket, no nem szó szerint, hanem a dalokon keresztül, amelyek zömét ő maga szerezte. Bár már közeledett az ebéd időpontja, sőt, a délutáni alvásé is, a gyerekek tele torokból énekeltek, táncoltak. A délelőtt végén egy-egy lufival búcsúzott a kicsiktől a Szociális Gondozó Központ.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email