22_03_29_erdmost_nincskep

Minden az európai parlamenti választásról

22_03_29_erdmost_nincskep

Minden az európai parlamenti választásról

Összefoglalónk az európai parlamenti választás érdi eseményeiről, óráról órára. Részvételi adatok, interjúk, videók, fényképek. Tekintse meg ön is, mi történt reggel hat és este nyolc óra között.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

20.20.

Este nyolc óra körül érkeznek az első urnák a Helyi Választási Irodához. A feldolgozás még zajlik. Legközelebb 11 óra után jelentkezünk, a választás előzetes eredményével.

19.30.

Érden mind a 49 szavazókör bezárt 19 órakor – az 5-ös számú szavazókör is, ahol az átjelentkezők voksolhattak – tudtuk meg Mecsériné dr. Szilágyi Erzsébet jegyzőtől.
– A részvételi arány Érden 45,8 százalékos volt, egész nap magasabb, mint az országos részvételi arány – emelte ki a jegyző, hozzátéve: a voksolás minden szavazókörben nyugodtan telt, rendkívüli esemény nem történt. Egy említésre méltó epizód volt: egy választópolgár az egyik okmányát a szavazóhelyiségben felejtette.

– A bizottságok nagyon serényen, pontosan és a jogszabályoknak megfelelően végzik a munkájukat. Először a névjegyzéki adatokat rögzítik, megnézik, hogy hányan jelentek meg az adott szavazókörben, hányan szerepeltek a szavazóköri névjegyzékben és a mozgóurnát kérők jegyzékén, majd urnát bontanak, és összesítik az eredményt. Az eredményt 11 órakor teszik közzé– zárta szavait.

19.00

Véget ért a szavazás. Záró részvételi adatokkal nyolc óra körül jelentkezünk.

17.30

A Helyi Választási Iroda úgy tájékoztatott: 21651 érdi választópolgár adta le szavazatát 17 óráig, ami 40,4 százalékos részvételi arányt jelent. (Öt éve ennél jóval kevesebben mentek el voksolni, akkor ez  26,6 százalék volt.) Rendkívüli esemény nem történt.

15.30.

A Helyi Választási Iroda tájékoztatása szerint 15 óráig 18320 érdi választópolgár szavazott, ez 34,2 százalékos részvételi arány, ami messze felülmúlja az öt évvel ezelőtti 21 százalékot Rendkívüli esemény a város szavazóköreiben nem volt.

13.30.

A Helyi Választási Iroda információja szerint 13 óráig az 53604 érdi választópolgár 27,8 százaléka, azaz 14918 ember volt szavazni. Ez az arány több mint tíz százalékkal magasabb, mint öt évvel ezelőtt, amikor déli egy óráig a választópolgárok 17,47 százaléka járult az urnák elé. Rendkívüli esemény Érden eddig nem történt.

12.30.

Simó Károly alpolgármester 12 órakor a Bolyai János Általános iskolában adta le szavazatát. Az alpolgármester az ÉrdTV-nek elmondta, hogy a szavazás a demokrácia ünnepe.

– Az én szavazahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgat arra adtam le, hogy Magyarországot olyan Európai Parlamenti képviselők képviseljék Brüsszelben, akik valóban a magyar emberek érdekeit tartják szem előtt, ellentétben azokkal, akik európai egyesült államokat szeretnének – hangsúlyozta Simó Károly.

12.00.

Tetlák Örs (LMP) 11 órakor szavazott a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnáziumban. A politikus az ÉrdTV-nek elmondta, hogy az LMP kampányának szlogenje is ez volt: „Európa zöld lesz vagy nem”.

– A tudomány világában egyértelmű az álláspont, 10-12 évünk van arra, hogy megállítsuk ezeket a folyamatokat, amik tulajdonképpen elhasználják alattunk a Földet. Mi azt mondjuk, hogy ezen a választáson arról szavazunk, hogy olyan döntéshozókat küldjünk az Európai Parlamentbe, akik hajlandóak ezeket a törvényeket, határozatokat meghozni, amik például a szén-dioxid kibocsátást, vagy a termőföldek elhasználódását meg tudják akadályozni – emelte ki a politikus.

11.30.

A Helyi Választási Iroda információja szerint 11 óráig az 53604 érdi választópolgár 19,6 százaléka, azaz 10488 ember adta le szavazatát. Öt éve ez az arány 12,6 százalék volt. Rendkívüli esemény az érdi szavazókörökben 11 óráig nem történt.

10.30.

Dr. Bács István alpolgármester a Vörösmarty gimnáziumban adta le voksát vasárnap délelőtt. Az alpolgármestert az ÉrdTV arról kérdezte, szerinte mi a választás tétje.

– Kisgyermekeim vannak, szeretném Európát olyannak megtartani, amilyennek kétezer éve kialakult. Mérföldkőhöz érkeztünk; fontos, hogy mindenki jól szavazzon, mert öt év múlva már lehet, hogy késő lesz, és elmegy ez a hajó, hogy megvédjük Európát az idegen megszállástól.

10.00.

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő fél 10-kor adta le szavazatát az Érdligeti Általános Iskolában.

– Ez a választás öt évre meghatározza Európa sorsát. Komoly kihívásokkal néz szembe az európai nemzetek közössége: a migrációval és a klímaváltozással. Elsősorban az illegális bevándorlás elleni fellépést tarhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg kritikusnak. Egyik ország sem kényszerítheti a másikra az akaratát. A magyar kormány tiszteletben tudja tartani a hollandok vagy a franciák döntését, hogy bevándorlóországot csináltak a hazájukból, de ezt ne kényszerítsék rá Magyarországra, mert Magyarország is egy szuverén ezeréves állam, jogunk van eldönteni, kivel élünk együtt – hangsúlyozta a kereszténydemokrata politikus.

10.00.

Szűcs Gábor (MSZP) Szűcs Gábor képviselő tíz órakor szavazott a Kutyavári Óvodában.

– Remélem, minél többen élnek a szavazati jogukkal, és magas lesz a részvétel, és azt is remélem, hogy az MSZP és a baloldal minél jobb eredményt fog elérni a választásokon, és olyan választói akarat kifejezése lesz az eredmény, ami megerősíti az Európa-párti erőket Magyarországon – hangsúlyozta Szűcs Gábor. 

9.30.

A Helyi Választási Iroda információja szerint 9 óráig az 53604 érdi választópolgár 8,5 százaléka, azaz 4555 ember adta le szavazatát – ez jóval magasabb, mint az öt évvel ezelőtti arány, ami 5,14 százalék volt. Rendkívüli esemény az érdi szavazókörökben reggel 9 óráig nem történt.

8.30.

T. Mészáros András polgármester reggel 8 óra előtt adta le szavazatát a Teleki iskolában.

– A mai választás tétje, hogy Európa Európa maradjon, Magyarország Magyarország maradjon, és olyan embereket küldjünk az Európai Unióba, akik a nemzetek Európáját tudják képviselni, erősíteni, ne pedig bevándorláspárti, és az egyesült európai államok rémálmát megvalósító képviselő  – hangsúlyozta az ÉrdTV-nek adott ma reggeli interjújában T. Mészáros András.

7:30

A Helyi Választási Iroda információja szerint 7 óráig az 53604 érdi választópolgár 1,6 százaléka, azaz 884 fő vett részt a választáson.

6.00

Megnyitottak a szavazókörök Érden is.

Mint azt korábban is megírtuk, Érden 48 szavazókörben szavazunk, hogy ha nem tudja, melyikbe kell mennie, a legegyszerűbb, ha megnézi a Nemzeti Választási Iroda honlapján, ahol a lakcím alapján kikereshető az, az erd.hu oldalon az utcajegyzék letölthető arra kattintva, vagy az Önhöz legközelebb eső szavazókör szavazatszámláló bizottságától kérdezi meg, akik szintén útba tudják igazítani, hogy melyik szavazókörhöz tartozik. 

A szavazáshoz ne feledje otthon az érvényes fényképes személyazonosító okmányait, ami lehet:

– lakcímkártya és új típusú személyi igazolvány

– lakcímkártya és útlevél

– lakcímkártya és jogosítvány

– régi, papír alapú személyi igazolvány (, ami lakcímkártya nélkül is érvényes).

Ha nem érvényesek a fenti igazolványok, vasárnap 6-19 óra között nyitva lesznek a kormányablakok és okmányirodák a személyazonosító okmányok cseréje és kiállítása érdekében, így Érden (Budai út 8.) és környékén: Tárnokon (Fő u. 42.), Diósdon (Szent István tér 1.), Százhalombattán (Szent István tér 5.), Budaörsön (Szabadság út 134.) és Törökbálinton (Munkácsy Mihály u. 79.) is. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email