22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: “Az első félidőben el kellett volna dönteni a meccset”

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: “Az első félidőben el kellett volna dönteni a meccset”

Nagyot harcolt és hátrányból fordítva tartotta életben bentmaradási esélyeit a Sárvár FC, amely hazai környezetben 2–1-re győzte le a biztosan ezüstérmes Érdi VSE-t az NB III Nyugati csoportjának 29., utolsó előtti fordulójában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

 

Nem volt egyszerű dolga Bojan Lazicnak, a kiesés elől menekülő Sárvár FC vezetőedzőjének az Érdi VSE ellen, hiszen a bemelegítés során derült ki, hogy sem elsőszámú kapusára, Sásdi Bálintra, sem Maráczi Józsefre nem számíthat az ezüstérmes ellen.

A mérkőzés elején az érdiek birtokolták többet a labdát, azonban az első húsz percben egyik oldalon sem forogtak veszélyben a kapuk, aztán egy gyors támadás végén a hazaiak megnyíló védelme mellett Pál Szabolcs vette be Horváth Brúnó kapuját (0–1).

Ettől kezdve felpörögtek az események, Rajzinger Péter kapott remek indítást társaitól, majd Kónya Benjámin szorításában vette be az érdi kaput a 24. percben (1–1).

A vendéglátó egyenlítése után az érdiek rákapcsoltak, hol távoli lövésekkel, hol szögletekkel vagy szabadrúgásokkal próbáltak veszélyt teremteni a sárvári kapu előtt, de ez a szünetig nem vezetett eredményre.

A második játékrésznek nagy elánnal vágott neki a házigazda, de Borek Norbert és az érdi védelem mindig résen voltak.

Az első percek hazai lendülete azonban hamar alábbhagyott, az 50. perctől kezdve ismételten az érdiek domináltak és ezzel együtt alakították ki a helyzeteket, de előbb Pál Szabolcs lövése halt el a blokkban, majd Kelemen Patrik lőtte fölé Németh Gábor baloldali beadását.

Szűk egy óra játék után Bojan Lazicot a játékvezető, Zám Zsolt elküldte a hazai kispadjától.

A folytatásban becsülettel küzdött a fordításért a hazai együttes, ennek eredményeként pedig a 85. percben a kipattanón érkező Pető Benjámin egy átlövés után bevette az érdi kaput, megfordítva ezzel a mérkőzés állását (2–1).

A hajrában küzdött az egyenlítésért az Érdi VSE, de nem tudott pontot szerezni a harcosan játszó és a bennmaradásért nagy lépést tevő Sárvár FC vendégeként.

– Az első félidő az volt, amit elterveztünk, tudtuk, hogy olyan csapat otthonában lépünk pályára, amely a végsőkig harcolni fog. Fontos volt, hogy megszereztük a vezetést, aztán egy támadásból rúgott egy gólt az ellenfelünk, ez már sajnos egy visszatérő hiba nálunk. A második félidőben azt láttam, hogy jobban akart a Sárvár, mint mi. Megpróbáltam feltüzelni a játékosokat, de a második félidőre nem úgy mentünk ki, mint az elsőre, ennek az eredménye a vereségünk – nyilatkozta Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

– Mint már múltkor is mondtam, az Érd az NB III legjobb csapata, annyira jól játsza a focit. Nekünk egy plusz motiváció volt, hogy ellenük játszhatunk itthon. Ezer sebből vérzünk, amit mindenki látott, hiszen a bemelegítés közben két játékosom is kiesett, váltanom kellett a felálláson is, de betartottak mindent, amit kértem és szerencsénk is volt a végén. Megérdemelten nyertünk, nagyon fontos volt a győzelem, de egy olyan csapat ellen, amely nagyon ment, akart. Számomra nagy dolog, hogy egy erős és motivált élcsapatot le tudtunk győzni – értékelt Bojan Lazic, a Sárvár FC vezetőedzője.

– Jó meccset játszottunk, fejben nem voltunk ott a végén, amit kihasznált a Sárvár. Ettől függetlenül az első félidőben el kellett volna dönteni a meccset. Ha jövőre jobbat akarunk, akkor ezt ki kell javítani, mert visszatérő hiba – mondta Pál Szabolcs, az érdiek gólszerzője.

Az Érdi VSE június 2-án, 17.30-kor a Komárom VSE elleni hazai mérkőzéssel zárja a szezont az NB III Nyugati csoportjában.

NB III, Nyugati csoport, 29. (utolsó előtti) forduló
Sárvár FC–Érdi VSE 2–1 (1–1)
Sárvár, 150 néző. V: Zám Zsolt (Horváth Zoltán, Bőhm Ármin)
Sárvár FC: Horváth B. – Pető, Pados, Nyírő, Horváth A. – Kun, Farkas Á. – Takács Á. (Kovács B., 83. perc), Skriba, Hoós – Rajzinger (Koronczai, 73. p.)
Vezetőedző: Lazic Bojan
Érdi VSE: Borek – Májer (Kalmár, a szünetben), Bozsoki, Kónya, Németh G. V. – Koós, Gera D., Melczer – Kelemen P. (Csiszár, 59. p.), Mojzer (Kollega, 76. p.), Pál Sz.
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gól: Rajzinger (24. perc), Pető (85. p.), ill. Pál Sz. (20.)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email