22_03_29_erdmost_nincskep

Jogszerűen írt a polgármester az első választóknak

22_03_29_erdmost_nincskep

Jogszerűen írt a polgármester az első választóknak

A Pest Megyei Területi Választási Bizottság (TVB) elutasította az MSZP által T. Mészáros András polgármester kampánytevékenysége ellen benyújtott kifogást.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az MSZP azt kifogásolta, hogy „T. Mészáros András polgármesteri minőségében, közpénz felhasználásával az érdi választópolgároknak küldött, a FIDESZ-KDNP jelölő szervezetek által állított lista támogatására való felhívás sérti a jelöltek és a jelölő szervezetek közötti esélyegyenlőség választási alapelvét”. Bizonyítékként csatolták a T. Mészáros András által az érdi első szavazóknak megküldött levelet, amelyben a címzetteket a FIDESZ-KDNP listára való szavazásra buzdítja. Az MSZP szerint ezzel „a polgármester feladta semlegességét, beavatkozott a jelölő szervezetek közötti választási eljárásba, így megbontotta a jelölő szervezetek közötti esélyegyenlőséget, hiszen a helyi közhatalom képviselőjeként a FIDESZ-KDNP-t észszerű indok nélkül privilegizálta más jelölő szervezettel szemben”. Az MSZP szerint az is „alappal feltételezhető”, hogy a polgármester levelét az önkormányzat adta fel, vagyis a FIDESZ-KDNP támogatására közpénz is felhasználásra került.

A TVB a kifogást elutasította. Mint indoklásában hangsúlyozza: T. Mészáros András a kifogással támadott levelet nem mint a közhatalmat gyakorló polgármester küldte ki az érintetteknek (annak ellenére, hogy a tisztségét feltüntette az aláírása alatt). Egy alkotmánybírósági határozat ugyanis kimondja: a kampányban a polgármestert is megilleti a véleménnyilvánítás alkotmányban foglalt szabadsága, az nem korlátozható. A testület megállapította továbbá, hogy a közpénz jogellenes felhasználását a kifogástevő nem bizonyította, azt csupán feltételezte, ugyanakkor T. Mészáros András interneten fellelhető nyilatkozatában rögzítette, hogy közpénzt nem használt fel a levél kiküldése során – ezért a TVB nem tartotta szükségesnek, hogy feljelentést tegyen.

T. Mészáros András a közösségi oldalán így reagált az MSZP feljelentésére:

„Álszentnek tarhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg azokat a véleményeket, amelyek felróják, hogy a Fidesz értékrendjét képviselem. Igen! Sose titkoltam. Én szorgalmaztam 1990-ben Érden a helyi Fidesz megalapítását. A Fidesz jelöltjeként indultam valamennyi választáson. A Fidesz polgármester-jelöltjeként választottak meg erre a tisztségre. Nem bújtam gyáván álcivil szervezetek mögé, soha nem állítottam magamról, hogy független lennék. Én soha nem árultam el a Fidesz által képviselt értékrendet és soha nem árultam zsákbamacskát. Nem így a baloldali álfüggetlen jelöltek, akik ugyan szégyellnek pártszínekben indulni egy-egy választáson, de a párttámogatást elfogadják. A függetlenség látszatát kelteni hazugság és gyávaság.Hiszem, hogy a városépítés nem jobb- vagy baloldali. Koncepció, érdekérvényesítés és kompetencia – ezek kellenek ahhoz, hogy várost építhessünk. De értékrend nélkül ez sem működik.”

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email