22_03_29_erdmost_nincskep

Június 1-jén jön a „szíp Szőlővirág”

22_03_29_erdmost_nincskep

Június 1-jén jön a „szíp Szőlővirág”

Az ófalusi Pincetulajdonosok Egyesülete Érd város önkormányzata megbízásából tizenkettedik alkalommal rendezi meg június 1-jén a Szőlővirág Ünnep és Nemzetiségi Találkozót a Mély utcai pincesoron.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az esemény szép hagyományokkal rendelkezik, hiszen évről évre összehozza az érdi és az Érd környéki nemzetiségeket a helyi lakosokkal. A rendezvény idén minden korosztály felé nyitott, hiszen városnéző kisvonat, gyerekprogramok, állatsimogató, kiváló borok és ínycsiklandó ételek várnak mindenkit délelőtt 10 órától késő estig.

A Szőlővirág Ünnepen idén is kisvonat közlekedik a könnyebb parkolás, valamint a borkóstolás lehetősége miatt a városközpontból, a Kálvin térről, a vonatpótló busz megállójából. Az első járat 10 órakor indul a központból, és körülbelül fél óra alatt fordul meg. A vonat visszafelé is közlekedik majd, egészen 22 óráig. A kisvonat menetdíja irányonként 250 Ft, de retúrjegy is váltható. A kisvonat 3 éves korig ingyenes.

Az esemény most is 10 órakor kezdődik, több program közül is választhatnak a rendezvényre érkezők, hiszen a rendezvény nyitásától egzotikus és háztáji állatokkal ismerkedhet meg bárki, aki szívesen simogatna egy csüngőhasú kismalacot, kis kecskéket és kis bárányokat, kaméleont, kígyót.

Már nyitáskor elkezdődik és sötétedésig tart a Falusi Pince mellett a kézműves foglalkozás, ami tartalmas kikapcsolódást ígér a kicsiknek és a nagyoknak. A kézműves udvarban batikolt papírvirágok és szőlővirágtündér készül, de lehet majd gyöngyöt fűzni, fonalkarkötőt, szélforgót és koronát is készíteni. A kézműves udvarban tapasztalt, ügyes kezű kézművesek várják a gyerekeket.

A rendezvényen újdonság, hogy a szervezők gyerekszínpadot állítanak, ahol a legkisebbektől, a nagyobbakig várják az érdeklődőket az izgalmas előadásokra és programokra. Lesz ingyenes arcfestés, lufihajtogató bohóc, hangszerkóstoló és népi játékos táncoktatás is. 
Igazi látványosságnak ígérkezik az óriás buborék show a Lucza Családi Borászat előtt. 

Kihagyhatatlan programnak ígérkezik ezúttal is a présházak látogatása is, amely a „Találkozás a pincesorral” elnevezést kapta. A program a gyerekszínpadtól indul 11 órakorkor és 14:30-kor. A túra során a pincetulajdonosok megmutatnak néhány pincét, miközben számos „titkot” és érdekességet árulnak el róluk, valamint az érdi szőlőről és az érdi borokról is különleges részleteket hallhatnak az érdeklődők. 

Délután a nemzetiségek színpompás felvonulásával kezdődik a nemzetiségi találkozó. A németek, a bukovinai székelyek, az erdélyi magyarok és székelyek, a horvátok, a lengyelek, a görögök és a szlovákok a Termál Hotel Ligettől 15:30-kor indulnak el a Mély utca közepén található pinceszínpadig. T. Mészáros András polgármester köszöntőjét követően református és katolikus áldásban részesül a szőlőhegy, majd átadják a Pincetulajdonosok Egyesülete által szervezett borverseny okleveleit és emléklapjait is.

Ezt követően a nemzetiségek egymás után mutatják be műsoraikat egészen 19 óráig. Mindeközben a pincékben a bemutatkozó nemzetiségek ingyenes ételkóstolóval is készülnek, valamennyien a rájuk leginkább jellemző ételeket mutatják be. 

Este 19 órától pedig DJ Groovelyne fokozza a hangulatot és tart nyárköszöntő bulit. 
Az egész napos rendezvényen nyitott pincékkel várják a gazdák a látogatókat, de lesznek árusok is, akik a rendezvény jellegéhez illő portékáikkal, ételekkel és italokkal készülnek.

A rendezvény miatt május 31-én pénteken 16 órától lezárják a Mély utcát. A zár feloldására június 2-án 6 órakor kerül sor. Az okozott kellemetlenség miatt a szervezők elnézést kérnek.

A Szőlővirág ünnepről az ÉrdFM 101.3 riportere Ba Norbertet, az egyik szervezőt kérdezte, interjúnkat itt hallgathatja meg:


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email