22_03_29_erdmost_nincskep

Együtt és egymásért a színpadtól az akadályversenyig

22_03_29_erdmost_nincskep

Együtt és egymásért a színpadtól az akadályversenyig

A múlt hét a ligetisekről szólt: az Érdligeti Általános Iskola tanulói mutathatták meg, mit tudnak a színpadon, a ringen, a természettudományokban és a nyelvészetben, végül pedig az akadályversenyen.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

2012 óta rendezik meg a Ligeti-napokat azzal a céllal, hogy a ligetis diákközösségek egymásért és egymással versengve még jobban összekovácsolódjanak, és hogy az elődintézmények hagyományait is továbbvigyék.

-A Ligeti-napokban a két elődintézmény (Széchenyi és Hunyadi Általános Iskola) nagysikerű programjait ötvöztük: így kerül sor komplex természettudományos és nyelvi versenyre, vagy a Liget Ringre. Ki is egészítettük azonban a programokat: a technika és rajzórák anyagaiból kiállítást rendeztünk az alsósoknál és a felsősöknél– árulta el Vargáné Balogh Erika intézményvezető.

A Ligeti-napok hagyományosan a Mi mit tudunk elnevezésű gálával indult hétfőn este a Szepes Gyula Művelődési Központban, ahol a színpadon bizonyíthatták az iskola legjobbjai milyen ügyesek a különböző előadóművészetekben. Erről bővebben itt írtunk.

Kedden került sor a Liget ringre, ahol csaknem 100 alsós diák távirányítós autója versengett egymással a tornateremben kialakított szlalompályán két órán keresztül. A felsősöknél a Túr utcában szerdán anyanyelvi tankerületi versenyen csapott össze egymással hét 7-8. osztályosokból álló csapat, akik között első helyen végeztek az érdligetisek, csütörtökön pedig immár 16. alkalommal rendezték meg a természettudományos komplex vetélkedőt hat iskola részvételével, amin az előkelő 2. helyen végeztek a helyiek.

Pénteken akadályverseny zárta a Ligeti-napokat. Az alsósokra „Meseország” nyolc állomásán vártak különböző ügyességi feladatok, ahol például Hamupipőkét megszégyenítő ügyességgel válogathatták ki a lencséket a gyöngyök közül, vagy gyűjtögethették Maja, a méhecske módjára, ha nem is a virágport, de a labdákat kanalakban. Juhász Réka, az 1/c tanulója ott jártunkkor elmondta, hogy neki a Vízipók, csodapókos állomás tetszett addig a legjobban, ahol pókjárásban kellett a légbuborékokat szimbolizáló labdákat egyik helyről a másikra szállítani az ölükben. Réka osztályfőnöke, Szilvi néni és társai lelkes buzdítása közepette sikeresen végre is hajtotta a kemény hasizmot igénylő műveletet.

Izgalmasan telt tehát a múlt hét az érdligetisek számára, és a sok érdekes feladat közepette, észrevétlenül bár, de szemláhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgást a diákok is még jobban összekovácsolódtak, miközben képességeiket és tehetségüket is kibontakozhatták a pedagógusok szervezte programokon.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email