22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: a végjátékban egyenlített a Nagykanizsa

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: a végjátékban egyenlített a Nagykanizsa

Végig mezőnyfölényben játszott a bajnokságban biztos ezüstérmes Érdi VSE az FC Nagykanizsa elleni hazai találkozón, de a hosszabbításban Lőrincz Bence lövésébe szerencsétlenül blokkoltak bele az érdiek, így hiába Mojzer György gólja, 1–1-es döntetlennel végződött a találkozó.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

 

Annak ellenére, hogy pápai sikerével biztossá tette ezüstérmét az Érdi VSE, nem dőlt hátra a Nagykanizsa ellen sem, s jó játékkal igyekezett megörvendeztetni szurkolóit a házigazda, amely ennek megfelelően is kezdett, amelyután az első lehetőség is az érdiek előtt adódott, de Kollega Krisztián távoli löketét – ha üggyel-bajjal is, de – védte Borsi Bence. Ezt követően negyed óra játék után Kollega újabb távoli lövése ezútttal elkerülte a kaput, de a huszadik percben Mojzer György révén teljesen megérdemelten került előnybe a házigazda, aki Melczer Vilmos beadása után a kapu előtti kavarodás során vette be a Zala megyeiek kapuját (1–0).

Néhány perccel később Csáki József két perc leforgása alatt két sárga lapot gyűjtött be, miután előbb egy dulakodásnál volt a ludas, majd Melczer labdaszerzését követően a vendégek tizenhatosa előtt rántotta le az érdi középpályást.

A folytatásban sem változott a játék képe, az érdiek folyamatosan ostromolták a Nagykanizsa kapuját, a gólhoz Mojzer állt a legközelebb, amikor Németh Gábor Vince baloldali beadását bólintotta kapura, de Borsi védte a kísérletet. De nem sokkal később Kalmár Domonkos is ígéretes lövéssel vétette észre magát.

A második játékrészben kissé alábbhagyott az érdiek lendülete, nem tudták akkora nyomás alá helyezni a vendég kaput, ennek ellenére a helyzetek és a lövések ugyanúgy meg voltak, bő egy óra után például Melczer távoli löketét Borsi bravúrral tolta fölé.

Mojzer is közel állt egymaga és csapata második góljához, de Koós Gábor remek bejátszása után éppen mellélőtt, míg a kanizsaiak is ébredeztek, szűk hetven perc játék után pedig Lőrincz Bence veszélyes kiugrása után lőtt el az érdi kapu mellett.

A hajrában sem változott a játék képe, az érdi lehetőségek mellett elvétve a vendégek is eljutottak az érdi kapuig, de a hosszabbításban Lőrincz Bence lövésébe szerencsétlenül blokkoltak bele az érdi védők, így a labda az érdi kapuban kötött ki, kialakítva ezzel az 1–1-es végeredményt.

– Harcos meccset játszottunk, tudtuk, milyen erőt képvisel a Nagykanizsa, erős, gyors játékosai vannak, ezért a földön próbáltunk mögéjük kerülni, ami az utolsó részig sikerült is, a helyzeteket sikerült kialakítani, csak nem sikerült berúgni, de ez annak is köszönhető, hogy a bajnokság végén járunk és ilyenkor alábbhagyott a koncentráció. Aki látott már futballmeccset az tudja, hogy ez így szokott lenni, hogy az ellenfél egyszer eljön és egy megpattanó labdával egyenlít. De az a lényeg, hogy a játék megfelelt, csak az utolsó passzoknak köszönhető, hogy egy egy lett a végeredmény – értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

– Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, mert egy jó csapat otthonába látogattunk, amely játssza a futballt, jól passzolnak és nem véletlenül lettek másodikak a csoportban. Kicsit lassúnak éreztem az Érd játékát, nekünk ez jó volt, pláne, hogy korán emberhátrányba kerültünk, de a csapat tartását mutatja, hogy az utolsó percekben ki tudtunk egyenlíteni – fogalmazott Barna László, az FC Nagykanizsa szakvezetője.

– Úgy érzem, hogy úgy kezdtük a meccset, ahogy elterveztük, nálunk volt a labda, voltak helyzeteink, Fecónak nem is volt védenivalója, megszereztük a vezetést, emberelőnybe kerültünk és domináltunk is, de a második félidőre el kellett volna döntenünk a meccset – nyilatkozta Kónya Benjámin.

Az Érdi VSE legközelebb május 26-án lép pályára, amikor a Sárvár FC vendége lesz.

NB III, Nyugati csoport, 28. forduló
Érdi VSE–FC Nagykanizsa 1–1 (1–1)
Érd, 200 néző. V: Sipos Katalin (Nagy Márk, Rózsa Dávid)
Érdi VSE: Kertész F. – Májer, Bozsoki, Kónya, Németh G. V. – Koós, Melczer, Gera D. (Csiszár, 54. p.) – Kalmár (Kelemen P., 60. p.), Mojzer, Kollega (Pintér N., 83. p.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
FC Nagykanizsa: Borsi – Pál D., Major, Gerencsér, Horváth B. – Kovács O. (Vittman, 78. p.), Horváth D., Kovács Gy. (Béli, a szünetben), Csáki, Lőrincz B. – Vajda (Hetesi, 57. p.)
Vezetőedző: Barna László
Gól: Mojzer (20. perc), ill. Lőrincz B. (91. p.)
Kiállítva: Csáki (27. perc)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email