Foci: felszabadultan, de nem hátradőlve!

A biztos ezüstérmes Érdi VSE utolsó előtti hazai mérkőzését játssza az NB III Nyugati csoportjának 28. fordulójában, amikor május 19-én, 17.30-tól az FC Nagykanizsa ellen lép pályára az Ercsi úti Sporttelepen.

Mint ismert, az Érdi VSE a Pápai Perutz FC elleni idegenbeli győzelmével, valamint a III. Kerületi TVE és a Puskás Akadémia FC II botlásainak köszönhetően három fordulóval a bajnokság vége előtt biztosította bajnoki ezüstérmét.

Az utolsó előtti hazai mérkőzésén pedig azt az FC Nagykanizsát látja vendégül Limperger Zsolt csapata, amelyet ősszel idegenben 1–0-ra győzött le Koós Gábor hajrában szerzett találatával.

A tabella hatodik helyén álló Zala megyeiek tizenegy győzelemmel, hat döntetlennel és tíz vereséggel várják az érdi összecsapást, s nincsenek is rossz szériában, hiszen a Komárom elleni idegenbeli vereség mellett három győzelmet és egy döntetlent számlálnak legutóbbi öt mérkőzésükön, miután a Mol Vidi FC II-t, a Sárvár FC-t és a THSE-Szabadkikötőt is felülmúlták, míg a Pápán 2–2-es döntetlent értek el.

A Nagykanizsa számára sincs különösebb tétje az érdi találkozónak, hiszen csupán az a kérdés, felzárkózik-e az élmezőny végére (pontszámban), vagy a középmezőny elején marad, mivel jelenlegi 39 pontjával négy egységnyi hátrányban van az előtte álló Komáromhoz képest, míg a Ménfőcsanakkal szemben két pont az előnye.

– Sokat gondolkodtam azon – és edzőkollégákkal is beszélgettem –, hogy ilyen helyzetben hogyan lehet motiválni a játékosokat. Hál’ Istennek én úgy érzem, nem vagyok abban a helyzetben, hogy motiválnom kéne a játékosokat. Edzésen ugyanúgy dolgoznak a fiúk. Ahogy mondtam a Pápa elleni meccs után is: ugyanúgy készülünk, mintha még semmi sem dőlt volna el. Tehát mindenképp nyerni akarunk! A mérkőzés tétjétől függetlenül is olyan edzőnek tarhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg magam és a srácoknak is ezt mondom, hogy úgy játszanak, mintha edzés lenne. Tehát felszabadultság szempontjából indifferens, hogy másodikak vagyunk-e vagy sem – fejtette ki Limperger Zsolt.

A május 19-én, 17.30-kor kezdődő Érdi VSE–FC Nagykanizsa mérkőzést Sipos Katalin vezeti, segítői Nagy Márk és Rózsa Dávid lesznek.

NB III, Nyugati csoport, 28. forduló
05.19., 17.30:
Érdi VSE–FC Nagykanizsa

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink