22_03_29_erdmost_nincskep

Természettudományos vetélkedő kiskamaszoknak

22_03_29_erdmost_nincskep

Természettudományos vetélkedő kiskamaszoknak

Komplex természettudományi versenyt tartottak kedden a Gárdonyi iskolában a tankerület ötödik-hatodik osztályos diákjainak. Tizenegy csapat mérte össze tudását a játékos vetélkedőn.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– A feladatok játékosak voltak, hiszen nem a lexikális tudás számonkérése volt a célunk, ugyanakkor mind a fizikai, biológiai, földrajzi ismereteikre, illetve általános tudásukra szükségük volt a gyerekeknek – mondta tudósítónknak dr. Göncziné dr. Skaliczky Tímea biológia, fizika szakos tanár, hozzátéve: alapvetően gyakorlati feladatokat kellett megoldaniuk a diákoknak.

– A természetismeret tantárgyat csupán heti két órában tanulják az ötödik-hatodik osztályosok, bőven lehetne tehát az ismereteket tovább gazdagítani. Próbáljuk felhívni a figyelmüket arra is, hogy a tudományos információkat is össze lehet szedni az internetről – tette hozzá a tanárnő, aki azzal zárta  szavait: a verseny a tankerületben dolgozó pedagógusoknak is lehetőséget biztosított arra, hogy megosszák egymással a tanítással kapcsolatos módszereiket, jó gyakorlataikat.

– Meggyőződésünk, hogy ezek a rendezvények népszerűsítik a természettudományt a gyerekek körében. Bár versenyünk csak ez az egy van, az idősebb diákjainknak minden hónapban tudományos délutánt szervezünk, amelyen egy-egy meghívott előadónk biológiához, fizikához, kémiához kapcsolódó különleges előadásokat, kísérleteket, bemutatókat tart. E tudományos délutánok iránt is egyre nagyobb az érdeklődés: legutolsó alkalommal már telt ház volt – mondta érdeklődésünkre Pintérné Bernyó Piroska intézményvezető.

A komplex természettudományi verseny nyertesei:

I.  Andreetti Károly Általános Iskola és Művészeti Iskola

II. Tárnoki II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskola

III. Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola

Az első három helyezést elért diákok könyvjutalomban részesültek, de a többiek sem mentek haza üres kézzel, hiszen a szervezők csokoládéval, üdítővel vártak minden versenyzőt.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email