22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: Dénes Mercédesz ismét magyar bajnok

22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: Dénes Mercédesz ismét magyar bajnok

Négy érmet szereztek az Érdi Spartacus női és szabadfogású férfi birkózói a hétvégi, szigetszentmiklósi országos bajnokságról.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hat versenyzővel szerepelt a nők és a szabadfogású férfi birkózók ob-ján az Érdi Spartacus, ahol a százhúsz fős mezőnyben olimpiai-, világbajnoki- és Európa-bajnoki érmes versenyzők is szerepeltek.

A nőknél az 53 kilogrammosok között két érdi is szőnyegre lépett, Sipos Boglárka Váncza Ivett és Rehor Orsolya előtt, Dénes Mercédesz pedig Egyed Zsanett és Mester Flóra előtt nyerte meg csoportját. Az elődöntőben Sipos alulmaradt Egyed Zsanettel szemben, akit a fináléban Dénes Mercédesz legyőzött, így utóbbi ismét magyar bajnok lett, míg Sipos a dobogó legalsó fokára állhatott fel.

Az 57 kilósok mezőnyében Varga Lilien egy győzelemmel és két vereséggel bronzérmesként zárta az országos bajnokságot.

A férfiaknál az érettségi és szakvizsga előtt álló Végh-testvérek, Richárd és Artúr mérették meg magukat. Richárd a 92 kilogrammosok között a negyeddöntőben a dunaújvárosi Bagó Tibort ugyan legyőzte, de az elődöntőben kikapott a bajai Püspök Patriktól, majd a vigaszágon a kőbányai Máté Bencét verve a dobogó harmadik fokára állhatott.

A 97 kilósoknál Végh Artúr szintén dunaújvárosit, Juhász Pétert vert kezdésnek, de a későbbi végső győztes honvédos Juhász Balázs megállította az érdit, aki még a vigaszágon sem vigasztalódhatott, miután a Sziget SC-s Tóth Rolandtól kikapott a bronzmeccsen, ezáltal a pontszerző, ötödik helyet szerezte meg.

A Végh-fivérek azonban az érettségi és szakvizsga-időszak ellenére sem állhatnak le az edzésekkel, hiszen a júniusi, spanyolországi junior Európa-bajnokságra már indulási jogot szereztek, ahol Sipos Boglárkával együtt hárman képviselik Érd városát.

Eredmények, női és szabadfogású férfi országos bajnokság, Szigetszentmiklós
53 kg:
Dénes Mercédesz I., Sipos Boglárka III.
57 kg: Varga Lilien III.
92 kg: Végh Richárd III.
97 kg: Végh Artúr V.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email