22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: féléves szériát törtek meg az érdiek a Puskás ellen

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: féléves szériát törtek meg az érdiek a Puskás ellen

Október 28. óta először szenvedett vereséget a Puskás Akadémia FC második csapata, amelyet az Érdi VSE 2–0-ra győzött le az NB III Nyugati csoportjának 26. fordulójában, miután az első félidő utolsó perceiben Mojzer György és Kollega Krisztián is eredményes volt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kónya Benjámin és Koós Gábor eltiltás, Ország Péter pedig sérülés miatt nem volt bevethető az október óta veretlen Puskás Akadémia FC II ellen.

A mérkőzés elején mindkét csapatnak voltak lehetőségei, de az első percek egyelőre a pálya talajának megszokásával teltek, hiszen a több napig tartó esőzés miatt alaposan felázott talajon küzdöttek meg a felek.

Az első komoly lehetőségre hét percet kellett várni, amikor Mojzer György kapott remek labdát Melczer Vilmostól, de az érdi támadó lövését Papp Milán blokkolta.

A játékrész első fele ugyan sok helyzetet nem tartogatott, ennek ellenére a vizes pályán jó iramú, harcos összecsapás alakult ki, az érdi kapufa mellett Kollega Krisztián baloldali beadása után Gera Dávid tüzelt fölé.

A 38. percben Mojzer György révén szerezte meg a vezetést a házigazda, amely a Puskás labdajáratásába blokkolt bele az ellenfél tizenhatosán, Kovács Tamás hibája után a labda az érdi csatár elé került, aki közelről nem hibázott (1–0).

A szünet előtti utolsó pillanatokban megduplázta előnyét Limperger Zsolt csapata, amikor Kollega Krisztián csapott le egy indításra, majd a védők gyűrűjében gyalogolt a kapuig, ahol már Laky László sem tudta megállítani (2–0).

A szünetben változtatott kétgólos hátrányban lévő csapatán Visinka Ede, aki a középpályás, Radics Márton helyett a mongol támadót, Ganbold Ganbayart küldte pályára.

A második félidőben továbbra is nyílt játék zajlott a pályán, ám a kapukig nehezen jutottak el a csapatok, a legnagyobb lehetőség a 60. percben Tamás Nándor előtt adódott, aki ugyan jól lépett ki, de Kertész Ferencen nem tudta túljuttatni a labdát.

Nem sokkal később Gera Dávid szabadrúgását kellett Lakynak védenie, míg a túloldalon Kovács Tamás távoli kísérlete tévesztett célt.

Az összecsapás végén a nyílt játékból a vendégek ugyan többször eljutottak az érdi tizenhatosig, de a hazai védelem nem hibázott, így hiába mozgósított nagy erőket a szépítésért a felcsúti együttes, nem tudott közelebb kerülni. A túloldalon az érdiek is több lehetőségig jutottak, de a támadások befejezésébe itt is hiba csúszott.

A végjátékban nem történt változás, így az érdiek megtörték a felcsútiak tizenhárom mérkőzés óta tartó veretlenségi szériáját.

– Az első öt percben volt egy kis nehézségünk, mert öt védővel állt fel a Puskás, utána sikerült jól reagálnunk. Harcos meccset játszottunk, ami fontos a fiatal csapatok ellen. Nagyon jó csapat a Puskás, labdabiztos, veszélyes, de nagy pozitívum, hogy lehoztuk úgy a meccset, hogy a Puskásnak nem volt helyzete. Nekünk a két gólon kívül voltak helyzeteink, ha az utolsó passzoknál kicsit finomabbak vagyunk, akkor lehetett volna több is – fogalmazott Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

– Sajnálom, egy egyéni hibából kaptunk egy gólt. Jóban-rosszban együtt vagyunk, ez egy csapatjáték. Való igaz, előrefelé nem voltunk sziporkázóak és élesek, mint amennyire tudunk. Sajnos a szünet előtti két hiba megpecsételte a sorsunkat, az Érd pedig bizonyította, nem véletlenül van ott a dobogó második fokán, a jobb csapattól kaptunk ki. Nincs miért szégyenkeznünk, az elmúlt hat és fél hónap veretlenségére nagyon büszkék vagyunk – nyilatkozta a Puskás Akadémia FC II vezetőedzője, Visinka Ede.

– Egy jó meccset láthattak a nézők. Egész héten hallhattuk, hogy lassan fél éve nem kapott ki a Puskás, de úgy készültünk, hogy megtörjük ezt. A csapat nagyon jól játszott, már az első félidőben eldőlt a mérkőzés. Jó csapat volt a Puskás, harcos, küzdelmes meccs volt. Az ilyen csapatok ellen jó focizni – értékelt Gera Dávid.

Az Érdi VSE május 12-én, a Pápai Perutz FC vendégeként folytatja szereplését.

NB III, Nyugati csoport, 26. csoport
Érdi VSE–Puskás Akadémia FC II 2–0 (2–0)
Érd, 100 néző. V: Dobai János (Kovács Gábor, Nyerges Zsolt)
Érdi VSE: Kertész F. – Kalmár, Bozsoki, Csiszár, Németh G. V. (Pintér N., 75. perc) – Gera D. (Végh D., 91. p.), Májer, Melczer – Mojzer, Pál Sz., Kollega (Kelemen P., 80. p.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
PAFC II: Laky – László (Magyar Zs., 83. p.), Krizan, Kovács T., Papp M., Major – Mim (Vörös T., 65. p.), Radics (Ganbayar, a szünetben), Sipos Z., Kocsis – Tamás N.
Vezetőedző: Visinka Ede
Gól: Mojzer (38. perc), Kollega (45.)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email