22_03_29_erdmost_nincskep

Ballagtak a Kósban: százötvenen hagyták el az alma matert

22_03_29_erdmost_nincskep

Ballagtak a Kósban: százötvenen hagyták el az alma matert

Három szakgimnáziumi és öt szakközépiskolai osztály tanulói, így összesen 150-en ballagtak pénteken a Kós Károly Szakgimnázium és Szakközépiskolából. A tanulók most még a búcsú pillanatait élik, de hétfőn már az érettségi és a komplex szakmai vizsga megmérettetése előtt állnak majd.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az elmúlt évekhez hasonlóan szakgimnáziumi, illetve szakközépiskolai tanulók ballagtak el a Kósból, akik immár a komplex szakmai vizsga és a kétszintű érettségi nehézségeivel néznek szembe – tudtuk meg Dózsa Lajos igazgatótól, aki elmondta, hogy a most elballagott diákok között vannak irodai munka előtt álló tanulók, autószerelő-, rendőrjelöltek, illetve szobafestők, pincérek, cukrászok, eladók is.

– Összesen tizennégy szakma képviselői ballagtak ma el, de vannak olyan tanulók is, akik már szakmával rendelkeznek és a szakma birtokában érettségi képzésben vettek részt, kétéves intenzív időszakban. Így összességében 150 tanuló hagyta ma el az alma matert és kezdi meg hétfőn a komplex szakmai vizsgát, illetve a kétszintű érettségi vizsgát – emelte ki az igazgató.

Dózsa Lajos azt is elmondta, hogy az intézmény nagy múltra tekint vissza, fennállásának 64. évfordulóját ünnepelték idén és a Kós nevet is immár 24 éve vette fel az iskola. A hagyományok közül néhány megmaradt, de sok minden változott.

– A régi hagyományok sokat változtak, az idősebbek talán emlékeznek arra az össznépi felvonulásra, ami az iskola jelenlegi épületétől a Szepes Gyula Művelődési Központig a Budai úton kígyózott végig. A mostani ballagások kicsit családiasabb jellegűek és zártkörűek. A különlegességét talán az adja, hogy ilyen miliőben, ilyen környezetben talán ez az utolsó ballagásunk a küszöbön álló építkezések okán. Ez nyilván megváltoztatja majd a hétköznapokat, de most még ezeken a folyosókon vonultak végig a diákok, majd az udvaron gyűltek össze – hangsúlyozta Dózsa Lajos.

A ballagás előtt Simó Károly alpolgármester köszöntötte a ballagó osztályok osztályfőnökeit és a búcsúzú diákokat. Nagyon hosszú része az ünnepségnek a jutalmazási periódus, mert sokan kaptak tanulmányi eredményért, vizsgaeredményért, szakmai vizsgán-, sporteseményeken való részvételért elismerést. 

Tekintse meg galériánkat az eseményről:

– Talán egy különlegességet lehet kiemelni, hogy az idei évben megvalósulhatott egy olyan pályázatunk, amelynek következtében az iskola különböző évfolyamaiból egymást alig ismerő diákok részt vehettek egy több napos közös programon, és ez olyan összekovácsoló erővel bírt, hogy én úgy láttam, itt az ünnepi készülődés során, hogy ezt a kapcsot megtörni nehéz lesz. Azt gondolom, hogy az itt eltöltött 3-4-5 esztendő olyan kötelékeket alakított ki, ami csak a diákokon múlik, hogy megőrzik-e vagy elengedik – tette hozzá az intézmény vezetője.

– Az elmúlt évekből a szeretetteljes közegre, a segítőkész tanáraimra és a baráti hangulatra emlékszem majd vissza szívesen, ami az itt töltött 5 évemet jellemezte. Itt szereztem meg a szakmámat, majd egy kétéves képzés után most én is érettségi vizsgát teszek. A tanáraim mintáit látva én is szakoktató tanár szeretnék lenni, ezek a távlati céljaim – mondta el Kerekes Richárd végzős tanuló, aki az elmúlt 5 évben végzett munkájáért, szorgalmáért, segítőkész magatartásáért az iskola legrangosabb elismerésében, a Kós-díjban részesült. 

A ballagást követően hétfőn már elindul a kétszintű érettségi és a komplex szakmai vizsga időszaka, amely egészen június 30-ig tart majd.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email