22_03_29_erdmost_nincskep

„A segítséget kell odavinni, nem a bajt idehozni”

22_03_29_erdmost_nincskep

„A segítséget kell odavinni, nem a bajt idehozni”

Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi bizottságának elnöke volt a vendégelőadója a Fidesz érdi szervezete által megrendezett fórumon kedden a Szepes Gyula Művelődési Központban, ahol a kisfilmmel és diavetítéssel illusztrált előadást követően Németh Zsolt válaszolt a hallgatóság kérdéseire is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

 

Németh Zsolt maga is érdi volt, míg kilencévesen, 1971-ben az utolsó pártállami egyházi per egyikében édesapját, aki addig itt szolgált református lelkipásztorként, elmozdították a településről. Mindenesetre, ahogy azt a Külügyi bizottság elnöke elmondta, mindig szívesen jön vissza Érdre.

A fórum előtt sajtótájékoztatót tartott T. Mészáros András, dr. Aradszki András és Németh Zsolt a média képviselőinek. Ezen Érd MJV polgármestere emlékeztetett rá, hogy a választás tétje az, Európa megmaradhat-e Európának, illetve Magyarország Magyarországnak, azaz megtarthatjuk-e kultúránkat, kereszténységünket, mindazt, ami az elmúlt 1000 esztendőben történt az országunkban.

Németh Zsolt bejelentette: megkezdődött a Fidesz országjárása, és az elkövetkező egy hónapban több mint 200 rendezvényen próbálják megszólítani a választókat országszerte.

-Huszonegy hely sorsa fog eldőlni a választáson, és kulcsfontosságú kérdés, hogy milyen erővel és legitimitással tudjuk majd a magyar álláspontot képviselni. Ma nagyon közel áll ahhoz Európa, hogy ténylegesen egy bevándorló kontinenssé váljon. Ebben pedig kulcsszerepet kapnak majd Európa vezetői, akik között ott lehet nagy eséllyel Frans Timmermans, az Európai Bizottság jelenlegi alelnöke, aki címeres bevándorláspárti. Ő jó példa arra, hogy mi milyen vezetőket nem szeretnénk látni Európa élén, és bízunk abban, hogy a Fidesz, Trócsányi László vezette EP-listája komoly támogatást fog kapni a magyaroktól az országhatáron innen és túl, ahol Délvidéken és Kárpátalján szavazhatnak a magyar listára.

Dr. Aradszki András mindezekhez még hozzátette: -Azt látjuk, hogy a bevándorlás kezelése (az integrációjuk, támogatásuk) rendkívül sok forrást követel az őket befogadó nemzetállamoktól, ahelyett, hogy mindezt a forrást a saját nemzetükre fordítanák. Ezzel szemben Magyarországon sikerült egy családpolitikai rendszert kialakítani, ami nem a migránsokról szólt, hanem a magyar családokról. Megnézhetjük, hogy Érden mennyi fejlődés történt központi költségvetési forrásokból, de ha ehelyett befogadó táborokat, lakótelepeket kellene biztosítani a migránsok számára, az eltérítené Érd városát a fejlődés útjáról. Ezért is kell jól szavaznunk – foglalta össze a képviselő.

Németh Zsolt aztán előadását azzal kezdte, hogy a május 26-ai európai parlamenti választás tétje az, milyen vezetői lesznek az Európai Uniónak: bevándorláspártiak és föderális Európa mellett elkötelezettek vagy a keresztény európai kultúrát védő és a nemzetállamok szuverenitása, a nemzeti identitás mellett elkötelezettek.  

Mint kiemelte, vannak olyan vezetők az EU-ban, akik azt mondják már késő, nincs mit tenni a bevándorlás ellen, de a Fidesz-KDNP úgy látja, igenis van értelme nehéz kérdéseknek is nekiállni, mert nem lehetetlen ezeket megoldani. Példaként sorolta fel erre az IMF „hazaküldését”, a multik megadóztatását, a rezsicsökkentést, a családpolitikát. Utóbbi eredményeként ismertette, hogy míg 2010-ben 1,1-es volt a termékenységi ráta, azaz egy családra gyakorlatilag 1 gyerek jutott, 2019-re ez a szám 1,49-re emelkedett.

A bevándorlással együtt járó problémákat a népességrobbanás, a közbiztonság, a keresztény kultúra és a pénzügyi vonatkozások tekintetében szemléltette Németh Zsolt. A rövidtávú kilátások között említette, hogy Törökország jelenleg 4 millió migránst fogadott be, Afrikából pedig további 60 millióan indulhatnak el Európa felé. A hosszútávú kilátások között pedig kiemelte, hogy Pakisztánban vagy például Irakban is népességrobbanásnak lehetünk szemtanúi, miközben 2040-re az édesvízkészletek jelentős megcsappanását vetítik előre a szakértők, ami további bevándorlási hullámot eredményezhet.

Az előadás előtt levetített kisfilm is azt szemléltette, hogy bevándorlás és terrorizmus kéz a kézben jár, valamint Németh Zsolt is rávilágított, a bevándorlásnak köszönhetően az elmúlt években több mint 300an haltak meg a terrorizmus áldozataiként Európában. Valamint, hogy egész Európában a felmérések szerint a bevándorlás és a terrorizmus a két legfontosabb kérdés.

-A segítséget kell odavinni ezekbe az országokba, és nem a bajt idehozni – foglalta össze Németh Zsolt a kormány álláspontját, aki bízik benne, hogy Európa-szerte ez a megközelítés lesz a mérvadó.  -Ma a világ 100 országában 240 millió keresztényt üldöznek, és 4000 embert öltek meg a vallása miatt. A kormány által elindított Hungary Helps (azaz Magyarország segít) elnevezésű programban segítettünk a közel-keleti üldözött keresztényeknek a háború utáni újraépítésben Irakban és a kurdisztáni területeken, és építettünk például árvaházat Szíriában – mondta el Németh Zsolt.

A Külügyi bizottság elnöke ismertette a Századvég által végzett kutatás eredményét is, amiből az látszik, az, hogy megmaradjon-e a keresztény kultúra Európában (bár Nyugat-Európában is ezt választotta a többség, de „csak” 51-52%-kal), a közép-európaiak értékrendje szerint a legfontosabb (az itteni válaszadók 74-80% -a gondolja így), ez pedig magában hordozza annak a lehetőségét is, hogy ez a közös elkötelezettség egy szövetségben fogja össze a közép-európai országokat, hogy határozottan képviseljék álláspontjukat Brüsszelben.

Az összefogás kapcsán viszont azt is elmondta Németh Zsolt, hogy az ellenzéki pártokra nem lehet számítani ebben a kérdésben, mert szerintük nem létezik bevándorlási probléma.

 –Az ellenzék és a Fidesz között különbség van abban is, hogy egy európai uniós képviselőnek Magyarországot kell képviselni Brüsszelben, vagy Brüsszelt kell képviselnie Magyarországon – tette hozzá. Orbán Viktor miniszterelnök 7 pontja közül az egyikkel zárta előadását: a nemzetállamok hatáskörében kell maradnia annak, hogyan kezelik a migrációt. Végül mindenkit arra buzdított, menjen el választani, mert jövőt választunk magunknak május 26-án.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email