22_03_29_erdmost_nincskep

Hokizz te is Érden!

22_03_29_erdmost_nincskep

Hokizz te is Érden!

Zajlik a játékosok toborzása, összeállt a szakmai stáb, megtörtént a feladatok elosztása a Kárpáti Farkasoknál.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hegyi Ádám, Csibi József, Csehy Zsombor, Dósa Dávid és Hammes Dániel – ők lesznek az Érdi Jégcsarnokban működő Kárpáti Farkasok csapatainak edzői a következő idényben, amelyre már most elkezdték a felkészülést.

A munka februárban kezdődött hazánk egyik legkorszerűbb jégpályáján, melynek egyik rendkívül fontos tulajdonsága, hogy nyáron is használható, amelyet kihasználnak a Kárpáti Farkasoknál is, hogy minél többet tudjanak edzeni és ezáltal fejlődni a játékospalánták.

– Először az U8 és U10 korosztály számára tartottunk toborzót, ami olyan jól sikerült, hogy szinte napok alatt össze is jött az induláshoz szükséges létszám. Most ezt szeretnénk folytatni az U12-es és az U14-es csapatnál, ezért tartunk május közepétől próbaedzéseket. Itt, a jégpályán minden feltétel adott a magas színvonalú szakmai munkához, mind szárazon, mind a jégen. Ezért is bízunk abban, hogy a környékről sok srácot tudunk a hoki mellé állítani – fogalmazott a jegkorongblog.hu-nak adott interjújában Hegyi Ádám, a Kárpáti Farkasok szakmai vezetője.

A LEGFONTOSABB: JÁTSZVA TANULNI

Hegyi Ádám a jegkorongblognak elmondta továbbá, hogy az észak-amerikai módszereket alkalmazzák, így a gyermekeket játszva tanítják meg előbb korcsolyázni, majd jégkorongozni, aztán győzni.

– Van elég nyomás rajtuk az iskolában, otthon, itt mi nem helyezünk rájuk újabbakat. A lényeg, hogy a megfelelő szakmai irányítás mellett ők maguk jussanak el bizonyos felismerésekig, így legyen jobb játékos belőlük, menet közben pedig ne égjenek ki, ne hagyják ott a jégkorongot – mondta.

A Kárpáti Farkasoknál zajló szakmai munkát segíti, kiegészíti, hogy a Jégcsarnok mellett van az uszoda és a sportcsarnok is, ezáltal tartottak már korcsolyaedzést a kézilabdás lányoknak, illetve a kézilabdások is meghívták a jégkorongosokat, hogy elsajátítsák a kézilabda alapjait.

– Azt vettük észre, hogy azoknak a gyerekeknek, akik korábban sportoltak, illetve mást is kipróbáltak, jobb a mozgáskoordinációjuk, ügyesebbek a pályán – mondta ezzel kapcsolatban Hegyi Ádám.

A Kárpáti Farkasoknál hosszú távú programban gondolkodnak. – Három-négy év alatt szeretnénk kialakítani azt a modellt, amelyben a gyerekek gyorsan fejlődve juthatnak egyre feljebb, a klubstruktúrában pedig minden utánpótlás-korosztályban tudunk csapatot indítani – jegyezte meg a szakmai vezető.

A Kárpáti Farkasoknál összeállt a szakmai stáb is, amely a következő szezonra készíti fel a csapatokat, illetve májusban próbaedzéseket is tartanak.

ŐK IRÁNYÍTJÁK A „FARKASFALKÁT”

Hegyi Ádám: Játékoskarrierje befejezése után a Fehérvári Titánok felnőtt csapatánál dolgozott, illetve az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia munkáját segítette az U16 és az U20 csapatoknál. Emellett jégkorongozók egyéni képességfejlesztésével foglalkozott (skill edzések/bottechnika /korcsolyatechnika).

Csibi József: Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiától érkezik, aki 135-ször vehette magára a magyar válogatott címeres mezét, és komoly tapasztalattal rendelkezik edzőként is. Székesfehérváron legutóbb az U8-U10-es csapatoknál dolgozott.

Dósa Dávid: Az Ajkai Óriásoknál dolgozott U8-U10-U12-U14 csapatoknál.

Csehy Zsombor: A KMH jégkorongcsapatánál U8-U10 csapatoknál dolgozott eddig, illetve a KSI U12-es együttesénél.

Hammes Dániel: LTP asszisztens, gyakornok

Az alsóbb korosztályok vezetőedzői Csibi József és Csehy Zsombor lesznek, Hammes Dániel segítségével. A felsőbb korosztályok irányítói Hegyi Ádám és Dósa Dávid. A szakmai munkát Hegyi Ádám koordinálja.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email