22_03_29_erdmost_nincskep

Akrobatikus torna: hat egységgel kezdte a szezont az ÉTC

22_03_29_erdmost_nincskep

Akrobatikus torna: hat egységgel kezdte a szezont az ÉTC

Kezdésként négy arany- és egy ezüstérmet, illetve egy értékes ötödik helyet szereztek az Érdi Torna Club akrobatikus tornászai az abonyi szezonindító pontszerző versenyen.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az eredeti tervekkel ellentétben betegség miatt nyolc helyett „csak” hat egységet tudott delegálni az év első pontszerző viadalára az ÉTC, ám ennek ellenére is ígéretesen szerepeltek Baloghné Papp Ildikó, Ferenczy Fanni és Lakos Henriett tanítványai.

– Ez nem rossz kezdet, viszont látjuk, mit kell javítanunk. A koreográfiák még nem teljesen értek be, úgyhogy művésziben még nem kaptunk olyan magas pontszámokat, de technikára láttuk, miket kell viszontlátnunk – fogalmazott a szakosztályvezető, Baloghné Papp Ildikó.

A tavalyi ob-döntő óta számos változás volt az egységek összetételében, hiszen többen korosztályt váltottak, többen hármasból párosba, többen pedig párosból hármasba kerültek.

– Ez a verseny jó volt arra, hogy jobban összecsiszolódjanak. A többi egyesületnél is hasonló váltások voltak, úgyhogy ők sem tudtak teljes létszámmal jönni. Akik pedig jöttek, azok ugyanabban a fázisban vannak, mint mi. Emiatt nem volt nagy létszámú a verseny, de fontos, hogy a gyerekek versenykörülmények között is megmutathatták gyakorlataikat – fűzte hozzá Baloghné Papp Ildikó.

Ami az eredményeket illeti, az újoncoknál két páros is debütált, Károly Dominik és Jedzinák Bernadett vegyespárosa aranyérmes lett, míg a lányok párosában Bednarik Léna és Csákány-Csáfordi Zoé az ötödik helyet szerezte meg.

A tavaly, az Érd Kupán bemutatkozó Verbinyecz Dániel és Szloszjár Ajsa kettőse idén már a gyermek korosztályban szerepel, melyet egy ezüstéremmel kezdtek meg.

Koszta Melinda kiválása után Krausz Kitti és Gerzanics Csenge egysége hármasból páros lett, s mint korábban is fogalmaztak, egy új helyzetben vannak, de össze vannak csiszolódva. Ezt pedig mutatja, hogy a youth korosztályban aranyérmet szereztek.

Balogh Máté és Töpler Natasa pedig már az előző évadban, a pozsonyi nemzetközi versenyen is bemutatkozott az akkor még eggyel nagyobb korosztályban, ám idén már youth kategóriában hozzák a szebbnél szebb eredményeket, hiszen Abonyban a dobogó tetejére állhattak, mint ahogy Schumann Márton és Csákány-Csáfordi Míra serdülő párosa is.

A hat Abonyban induló egység mellett a május 4-i, BASE által szervezett második pontszerzőn a tervek szerint már a youth hármasban Renglovics Anna, Bikkes Eszter és Dávid Fruzsina, illetve az ifiknél Ivanics Rozina, Monostory Anna és Biksi Borbála triója is érdekelt lesz.

Az Érdi Torna Club eredményei az abonyi pontszerző versenyen
újonc vegyespáros:
Károly Dominik, Jedzinák Bernadett 1.
újonc páros: Bednarik Léna, Csákány-Csáfordi Zoé 5.
gyermek vegyespáros: Verbinyecz Dániel, Szloszjár Ajsa 2.
youth páros: Krausz Kitti, Gerzanics Csenge 1.
youth vegyespáros: Balogh Máté, Töpler Natasa 1.
serdülő páros: Schumann Márton, Csákány-Csáfordi Míra 1.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email