22_03_29_erdmost_nincskep

Elkészült a Kálvin téri templom új szárnya

22_03_29_erdmost_nincskep

Elkészült a Kálvin téri templom új szárnya

Befejeződtek a Kálvin téri református templom belső munkálatai: mintegy 120 négyzetméteren lelkészi irodát, ifjúsági szobát, valamint gyülekezeti termet alakítottak ki a templom hátsó részében. E helyiségek megépítésével másfél évtizedes építőmunka zárult le.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A belső tér kialakítása – a válaszfalak felhúzása, a födém faragása, gépészet, burkolás, festés – februárban kezdődött; mint Erdélyi-Takács István református lelkész tudósítónknak elmondta, ebben a hátsó traktusban csupán a főfalak és a lépcső állt, az összes többi munkálatot most végezték el. Bár nyár elejére tervezték, hogy elkészül az új szárny, a munkálatok olyan jól haladtak, hogy most már tulajdonképp csak a takarítás, illetve a berendezkedés van hátra.

Az alsó szinten a lelkészi hivatal, az ifjúsági szoba, valamint a mellékhelyiségek és egy irattár, a felső szinten a gyülekezeti terem kapott helyet.

– Nagyon hálásak vagyunk Lukács Jánosnak és cégének, ők végezték az építőipari munkákat. Nagy öröm, hogy az ifjúsági szobának köszönhetően a felnőtt istentisztelettel egy időben gyermek istentiszteletet is tudunk majd tartani, gyülekezeti termünkben pedig előadásokat, szeretetvendégségeket rendezhetünk. Az, hogy a lelkészi hivatal átköltözik a templomba, szintén nagyon fontos a gyülekezet számára – hangsúlyozta Erdélyi-Takács István.

A Kálvin téri református templom munkálatai még 2003-ban kezdődtek, és 2013-ban fejeződött be a templomi szárny újjáépítése. Az altemplomot 2015-ben adták át, 2017-ben pedig Kossuth Lajos mellszobrát avatták fel a templom kertjében, ami szintén teljesen megújult. Másfél év szünet után a hátsó szárny belső kialakításával folytatódtak, jobban mondva fejeződtek be a munkálatok – a templom építése ugyanis ezzel lezárult, már csak az van hátra, hogy használatba vegyék az új helyiségeket, amit – ahogy Erdélyi-Takács István elmondta  – a lehető leghamarabb szeretnének megejteni.