22_03_29_erdmost_nincskep

Szumó: erős ellenszélben küzdött a magyar delegáció

22_03_29_erdmost_nincskep

Szumó: erős ellenszélben küzdött a magyar delegáció

Az Érdi Spartacus SC kilenc sportolója mérette meg magát a szumósok tallinni U21-es, U23-as és felnőtt Európa-bajnokságán, ahol sok esetben nem csak az ellenfelekkel, hanem a bírókkal és a szervezőkkel is meg kellett küzdeniük.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nem volt egyszerű dolguk az érdieknek a kontinensviadalon, amit jelez a 100 kilós Molnár Tamás szereplése: U21-ben az orosz színekben versenyző mongolt legyőzve eljutott a döntőbe, legalábbis ezt gondolták a mieink, amely után kiderült, hogy egy másik orosszal kellett volna küzdenie, akit szintúgy legyőzött, így ismét fináléba jutott. Ott aztán kikapott a másik ágon döntőig jutó mongoltól és ezüstérmes lett. U23-ban megverte az oroszt és azt a mongolt is, akitől előző nap vereséget szenvedett. Lengyel ellenfele pedig furcsa bírói döntés után, korai indítással verte meg Molnárt, aki így a bronzéremért meccselt. Az újabb lengyel ellenfelet pedig háromszor kellett legyőznie visszafújás, korai indulás miatt, de megszerezte a harmadik helyet. A felnőtteknél sem volt egyszerű a dolga, miután hiába készült a meccsre, hol a videórendszer nem működött, hol a dohjót kellett rendbe tenni. A feszült állapotok után attól a mongoltól kapott ki, akit korábban kétszer is legyőzött, így a felnőtteknél is bronzérmes lett az érdi sportoló.

Molnár Tamás rapszódiája ellenére is sikeresen zárta az Eb-t, hiszen mindhárom korosztályban dobogóra állhatott, ráadásul a csapatversenyben újabb három harmadik helyet ért el, miután az U21-eseknél Végh Richárddal és Tamás Patrikkal, az U23-asoknál Véghgel és Délceg Józseffel, a felnőtteknél pedig ugyancsak Véghgel jutottak el a dobogó legalsó fokáig.

Az U21-eseknél Berta Mike a 70 kilós súlycsoportban végzett a harmadik, Buzás Patrik az ötödik helyen, míg az 55 kilós nők kategóriájában Sipos Boglárka a hetedik helyet szerezte meg.

Az U23-asok között 70 kilóban Berta Mike lett a hetedik, míg a 85 kilósoknál Végh Richárd és Délceg József egyaránt ötödikként végzett.

A felnőtteknél Berta itt is hetedik, Délceg szintén ötödik lett, míg a Lemák Diánával felálló női csapat a pontszerző, ötödik helyezést érte el, Lemák pedig az 55 kilósoknál egyéniben hetedikként zárt.

Eredmények, U21-es, U23-as és felnőtt szumó Európa-bajnokság
U21
55 kg:
Sipos Boglárka 7.
70 kg: Buzás Patrik 5., Berta Mike 3.
85 kg: Végh Richárd 5.
100 kg: Molnár Tamás 2.
Csapatverseny: Végh Richárd, Molnár Tamás, Tamás Patrik 3.

U23
70 kg:
Berta Mike 7.
85 kg: Végh Richárd 5., Délceg József 5.
100 kg: Molnár Tamás 3.
csapatverseny: Délceg József, Végh Richárd, Molnár Tamás 3.

felnőtt
55 kg:
Lemák Diána 7.
70 kg: Berta Mike 7.
85 kg: Végh Richárd, Délceg József 5.
100 kg: Molnár Tamás 3.
csapatverseny
női:
Lemák Diána 5.
férfi: Végh Richárd, Molnár Tamás 3.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email