22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: rangadóhoz méltó meccs volt!

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: rangadóhoz méltó meccs volt!

Küzdős, kiélezett, végletekig izgalmas mérkőzésen 2–2-es döntetlent játszott a listavezető FC Ajkával a második helyezett Érdi VSE az NB III Nyugati csoport 24. fordulójának rangadóján.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Már a rangadó első perceiben érezhető volt mindkét fél eltökéltsége, ennek okán az érdiek és az ajkaiak is igyekeztek aktívan kezdeni. A hazaiak birtokolták többet a labdát, de ez nem párosult helyzetekkel, míg a vendégek az agresszív letámadásukkal próbáltak kellemetlen pillanatokat okozni az érdi védelemnek.

Aztán a tizenegyedik percben az Érdi VSE megszerezte a vezetést, miután Kovács Gergő nagyon rosszul találta el a labdát, amellyel az érdi támadót, Kollega Krisztiánt szöktette, ő pedig köszönte szépen és begyalogolt, majd elpasszolt Horváth Dániel mellett (1–0). Nem sokkal később Kollega ismét jól lépett ki, de szólója után az Ajka kapusa szögletre mentett.

Bő negyed óra játék után azonban egyenlítettek a vendégek, amikor a huszonöt méterről, középről elvégzett szabadrúgást Horváth Péter tekerte a kapufa tövéhez, ahonnan aztán a gólvonal mögé pattant (1–1). Az egyenlítés után nagy nyomás alatt tartotta az érdi kaput a vendégcsapat, amely egy csúsztatás után is veszélyeztetett, majd a játékrész derekán Csiszár Zoltán hazafejelt labdájába pöckölt bele Nagy Krisztián, de Kertész végül összeszedte a játékszert.

A túloldalon pedig Melczer Vilmos bal oldalról leadott lövését kellett hárítania Horváth Dánielnek. Félóra játék után egy ajkai szögletet követően Mojzer György és Kollega Krisztián kontrázhatott, utóbbi lövése a visszazáró védőkről épp Májer Gergő elé pattant, aki közelről nem hibázott (2–1).

Azonnal jött a válasz Horváth Péter részéről az újabb érdi találatra, de tizennyolc méteres lökete elkerülte Kertész Ferenc kapuját. Tíz perccel a szünet előtt Mojzer György kapott kiváló kiugratást, majd eltolta Horváth Dániel mellett, ő viszont kihúzta az érdi támadó lábát, így piros lapot kapott, a hazaiak pedig középről, tizenhét méterről jutottak szabadrúgáshoz, melyet Melczer a sorfalba lőtt.

A félidő hajrájában Koós Gábor is ígéretes helyzetbe került a harmadik érdi gólért, végül nem talált kaput, de így is érdi előnyben várhatták a második játékrész a felek.

A térfélcserét követően az első tíz-tizenöt perc kevésbé a játékról, mintsem a feszültségről szólt, Kertész Ferencnek egyszer, Balogh Mártonnak kétszer kellett játékba avatkoznia.

Aztán húsz perc elteltével egy kiugratás után Csiszár Zoltán a védekezésnél kapott egy pofont ellenfelétől, azonban a játékvezető büntetőt ítélt, Csiszárt pedig piros lapot kapott.

A felek azonban tíz a tíz ellen sem álltak meg, Koós Gábor szabadrúgás után, Mojzer György pedig egy gyönyörű csel után vette célba Balogh Márton kapuját, a túloldalon viszont egy szögletig jutott a listavezető.

Az utolsó tíz percre fordulva az Ajkától Nagy Krisztián veszélyeztetett a lesvonalról kilépve, a túloldalon viszont Melczer beadása után Pál Szabolcs fejesét óriási bravúrral hárította Balogh.

A ráadásban nem született gól, így egy küzdős, izgalmas és remek színvonalú mérkőzésen osztoztak a pontokon a felek.

– Az elejétől kezdve, tehát a nulladik perctől az történt a pályán, amit mi akartunk. Sajnos volt egy ember, aki ma nem engedte, hogy az Érd nyerjen, de megyünk tovább… Amiatt is bosszankodom, hogy egy olyan tizenegyest nem adtak meg, ami mindenki számára egyértelmű volt, a játékvezetők is mondják meccs után, hogy az volt, de az elnézés kéréssel nem megyünk semmire. Ez annyira megfogott minket, hogy kellett egy tíz perc, amíg a csapat észhez tér, akkor meg egy olyan büntetőt adtak meg az Ajkának, amely nem volt büntető – fogalmazott Limperger Zsolt.

– Őrült meccs volt, annyi történt, hogy mindkét csapat győzelemre játszott. Nagy feszültség volt mindkét csapatban, rengeteg párharc volt, odatették magukat a játékosok, így egész jó mérkőzés alakult ki – értékelt Schindler Szabolcs, az FC Ajka vezetőedzője.

– Volt bőven minden, ezért bosszantó, hogy ez lett a vége, de megyünk tovább, jobban is elsülhetett volna, de sajnos csak ennyi jött ki belőle – mondta el az érdiek második gólját jegyző Májer Gergő.

Az Érdi VSE legközelebb április 28-án, a Pénzügyőr SE vendégeként lép pályára.

NB III, Nyugati csoport, 24. forduló
Érdi VSE–FC Ajka 2–2 (2–1)
Érd, 300 néző. V: Molnár Attila (Kis Zoltán, Vörös Dániel)
Érdi VSE: Kertész F. – Májer, Bozsoki, Csiszár, Németh G. V. – Koós (Kalmár, 70.), Kónya, Melczer – Kollega, Mojzer (Kelemen, 82.), Pál Sz.
Vezetőedző: Limperger Zsolt
FC Ajka: Horváth D. – Köles, Pákai, Kovács G., Csemer – Nagy E. (Balogh M. 38.), Csizmadia, Illés D. (Oláh, 56.), Horváth P. (Bonivárt, 87.), Kenderes – Nagy M. K.
Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gól: Kollega (11. perc), Májer (31.), ill. Horváth P. (17.), Nagy K. (68. – tizenegyesből)
Kiállítva: Horváth D. (35. perc), Csiszár (64.)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email