22_03_29_erdmost_nincskep

Kosár: hosszú nyeretlenségi szériát tört meg a VMG

22_03_29_erdmost_nincskep

Kosár: hosszú nyeretlenségi szériát tört meg a VMG

Hazai pályán törte meg hat meccse tartó nyeretlenségi szériáját a BKG-VMG DSE a férfi kosárlabda NB II Közép B-csoportjának 26. fordulójában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az érdiek az utolsó előtti helyen álló Szentendrei KSE-t fogadták a VMG tornacsarnokában. A mérkőzés nehezen indult be, s ugyan Nyitrai Ákosék eredményesebben játszottak, mint vendégeik, az első negyed korántsem volt zökkenőmentes. Mégis 25–18-as hazai vezetéssel érkeztek a második játékrészre a felek. Ott az első öt perc hasonló volt, mint a nyitó felvonás, ám a szünet előtti pillanatokban ritmust váltott a VMG, amely a nagyszünetben már 46–35-ös előnybe került.

A harmadik negyed sok hibával volt tarkítva mindkét fél részéről, de ebből is Kerényi Gergőék jöttek ki győztesen – többek között a játékos-edző, Valaczkay Gábor sikeres triplájával és a mellé járó egy büntetőjével.

A záró etapra már nem sok kérdés maradt, a 65–50-es előnyt még növelni is sikerült, így Miháczi Ádámék megtörték rossz sorozatukat és 89–67-es győzelmet arattak.

– Nagyon kevesen vagyunk mostanában, mert betegségek és sérülések sújtják a csapatot, ezért edzésen is kevesebben tudunk részt venni, emiatt nincs is meg a megfelelő kondíció, nincs meg a dobásbiztonság sem, így ezt a meccset is nyögvenyelősen kezdtük. De van annyi tartás a csapatban, hogy át tudunk lendülni a holtponton és ha akad egy-két egyéni jó teljesítmény, valamint a csapatvédekezés is összeáll, akkor ilyen ellenfelek ellen magabiztosan tudunk nyerni – értékelt Valaczkay Gábor, játékos-edző.

A BKG-VMG DSE legközelebb a Kandó FSC vendégeként lép pályára április 28-án, majd május 5-én a Malév SC-t fogadja.

Férfi kosárlabda NB II, Közép B-csoport, 26. forduló
BKG-VMG DSE–Szentendrei KSE 89–67 (25–18, 21–17, 19–15, 24–17)
A BKG-VMG DSE pontszerői: Valaczkay Gábor 17/12, Miháczi Ádám 20, Kerényi Gergő 12, Svéger Gábor 11, Kern Péter 10/6, Nyitrai Ákos 8, Morauvszki Gergely 8, Matika Patrik 3

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email