22_03_29_erdmost_nincskep

Növekvő biztonság az Érdi Járásbíróságon

22_03_29_erdmost_nincskep

Növekvő biztonság az Érdi Járásbíróságon

Az Érdi Járásbíróság biztonságát szolgáló berendezések köre egy modern, a repülőtereken is használt csomagátvizsgáló röntgen alagúttal bővült. Az új eszköz használatba vételével a bíróságra érkező ügyfelek csomagját a biztonsági szolgálat tagjai az eddigi kézi detektoros átvizsgálás helyett anélkül tudják ellenőrizni, hogy a csomagot az ügyfeleknek ki kellene nyitni. A röntgenes átvizsgálás eredményeként minden olyan eszköz kiszűrhető, amelyet tilos a bíróság épületébe bevinni, mert veszélyt jelenthet másokra.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az új eszköz beszerzését az indokolta, hogy az Érdi Járásbíróság 2019. január 01. napján kezdődő működése óta közel félezer ügyfél kereste fel a bíróságot, eddig összesen 800 bírósági ügy érkezett a bíróságra, és az ügyérkezéshez igazodva folyamatosan növekszik a bírói és az igazságügyi alkalmazotti létszám is.

Az Érdi Járásbíróság elnöke, dr. Liziczay Sándor elmondta, hogy az Országos Bírósági Hivatal Elnökének kiemelt stratégiai célja, hogy mind a bírósági ügyfelek, mind pedig a bírósági dolgozók biztonságban legyenek a bíróság épületében, és modern, XXI. századi követelményeknek megfelelő biztonságtechnikai berendezésekkel a bíróságok biztonsági szintjét tovább emelje. Az igazságszolgáltatás és a bíróságok iránti bizalomhoz hozzátartozik az is, hogy a bíróságok fizikailag is biztonságosak legyenek. A bíróság olyan intézmény, amely a törvényes rend, a rendezettség és a biztonság értékeit magától értetődően szimbolizálja, idézte dr. Liziczay Sándor az Országos Bírósági Hivatal Elnökének szavait.

Ezen stratégiai célt szem előtt tartva szerezte be a Budapest Környéki Törvényszék az új csomagátvizsgáló berendezést az Érdi Járásbíróság számára.

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email