22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: Dénes Mercédesz győzelemmel kezdte az Eb-t

22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: Dénes Mercédesz győzelemmel kezdte az Eb-t

A moldovai Julia Leorda ellen kezdte meg szereplését az Érdi Spartacus SC birkózója, Dénes Mercédesz a bukaresti Európa-bajnokságon.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az 53 kilogrammosok mezőnyében a legjobb tizenhat között a moldovai Julia Leorda ellen lépett szőnyegre az érdiek kiválósága.

Aktívan vágott bele a meccsbe Dénes, aki nekirontott riválisának, Leordát pedig egy perc után figyelmeztették, majd meg is intették, Dénes pedig előnybe került (1–0).

A második három percet is kezdeményezőbben kezdte az érdi sportoló, de egy perc után passzivitás miatt figyelmeztették. Ezután rögtön próbált akciózni, de pontot nem tudott a táblára tenni, így a moldovai egy perccel a vége előtt egyenlített (1–0). Sőt, egy földrevitellel előnybe is került (1–3).

A hajrá azonban rendkívül izgalmas lett, 6.8 másodperccel a vége előtt még Dénes volt a szőnyegen, de az utolsó pillanatokban fogást talált ellenfelén, leszorította Leordát. A játékvezető nem ítélt pontot a magyarnak, ám a challenget megnyerték a mieink, Dénes pedig 3–3-mal, későbbi akcióval győzött.

Az érdi birkózó a negyeddöntőben a 48 kilóban világbajnoki bronzérmes holland Jessica Blaszkával találkozik, aki az U23-as Európa-bajnok német Annika Wendle-t győzte le technikai tussal, 10–0-ra.

Birkózás, Európa-bajnokság, Bukarest
53 kg, a legjobb 8 közé jutásért

Dénes Mercédesz–Julia Leorda (moldovai) ‘3–3

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email