22_03_29_erdmost_nincskep

Világháborús bombákat hatástalanítanak a BAH csomópontnál szerdán

22_03_29_erdmost_nincskep

Világháborús bombákat hatástalanítanak a BAH csomópontnál szerdán

Több, különböző típusú második világháborús robbanótestet hatástalanítanak a XII. kerületben, a BAH csomópont környezetében a Magyar Honvédség tűzszerészei jövő szerdán. A művelet idejére a lakosság biztonsága érdekében csaknem 500 méteres körben kiürítik a városrészt, valamint lezárják az BAH csomópontot, illetve az Alkotás utca és a Hegyalja út egy szakaszát is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Koltai Jenő Sportcentrum területén az építkezés során több II. világháborús robbanószerkezeteket találtak. A hatástalanítás idejére, 2019. április 10-ére a környéken élők és dolgozók biztonsága érdekében a hatóságok a robbanótest helyétől nagyságrendileg 500 méter sugarú körben biztonsági zárást rendeltek el. Az érintett területet a lakosságnak és az ott dolgozóknak legkésőbb reggel 8 óráig el kell hagyniuk, és csak a hatástalanítás sikeres befejezése után, várhatóan késő délután térhetnek vissza. A hatóságoknak az I., a XI. és a XII. kerületek területén több száz lakást, valamint a környező irodaházakat, hoteleket és vendéglátó helyiségeket kell kiüríteni. Az érintett terület biztonságáról a rendőrség gondoskodik.

Az érintett kerületi önkormányzatok a lakosság számára befogadó helyeket jelöltek ki, valamint a folyamatos egészségügyi ellátásra szorulók szállításáról és felügyeletéről is gondoskodnak: a XI. és XII. kerületi lakosok számára a MOM Kulturális Központ (1124 Budapest, Csörsz u.18.), az I. kerületiek számára pedig a Budavári Közterület-felügyelet ügyfélszolgálati irodája (1012 Budapest, Attila út 107.) üzemel befogadóhelyként. Akik a kiürítés idején folyamatos egészségügyi ellátásra, illetve szállításra szorulnak, ezirányú igényüket a lakóhelyük szerint illetékes Polgármesteri Hivatalnál jelezhetik.

Forgalomkorlátozások a környéken

A hatástalanítás idejére korlátozzák majd a BAH csomópont, a Hegyalja út és az Alkotás utca forgalmát, továbbá a lezárási területet érintő 17-es és a 61-es villamos, 8E, 108E, 110, 112, 139, 140, 140A, 142 és 212 jelzésű autóbuszok közlekedése is módosul majd. A közlekedési változások részletei a BKK honlapján érhetők majd el. A hatóságok azt kérik az erre közlekedőktől, hogy április 10-én időben induljanak útnak, és lehetőleg kerüljék el a BAH csomópont térségét.

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email