22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: a Kerület tudta megőrizni veretlenségét

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: a Kerület tudta megőrizni veretlenségét

Nikházi Márk korai gólja után sokat tett az egyenlítésért a házigazda, de Csiszár Zoltán találatára Borvető Áron kétszer felelt, így a III. kerületi TVE 3–1-re győzte le az Érdi VSE-t az NB III Nyugati csoportjának 22. fordulójában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nem tudta a megszokott hátsó alakzatot pályára küldeni egyik együttes sem, hiszen az érdiek részéről Pintér Nikola és Bozsoki Imre sérülés, a fővárosiaktól pedig Gyepes Gábor és Erdei Gábor eltiltás miatt nem volt bevethető. A meccs első lehetősége egy baloldali kontra után Varga Bence előtt adódott, de a vendégek támadója nem talált kaput, majd a túloldalon egy jobboldali szöglet után Csiszár Zoltán is veszélyeztetett, de az ő lövése sem jelentett gondot a Kerületnek. A hatodik percben viszont előnybe kerültek a vendégek, amikor egy szabadrúgás után Nikházi Márk elé került a labda, aki enyhén jobbról az emberek sűrűjében lőtte ki a hosszút (0–1).

Az első tizenöt perc vége is a vendégeké volt, egy jobboldali szabadrúgás után Kertésznek kellett nagyot nyújtóznia egy kellemetlen lövésnél, amely után a védők is menteni tudtak.

A huszadik percben egy felívelt labdát Ország Péter fejelt el a kerületi támadó elől, amely után rosszul fogott talajt és bal térdét fájlalva kért ápolást, nem is tudta folytatni a jobbhátvéd, helyére – egy szerkezetváltással – Gera Dávid érkezett.

Bő fél óra játékot követően az érdiek nagyon közel álltak az egyenlítéshez, ám a szöglet utáni kipattanót hiába lőtte vissza jól Koós Gábor, a védők újabb szögletre mentettek, amelyről Csiszár Zoltán és Mojzer György is hajszállal maradt le.

Tíz perccel a szünet előtt Gera Dávid ballábas lövésénél is játékba kellett avatkoznia a vendégek kapusának, de a középre tartó lövés nem jelentett akadályt Jeszenszky Ádámnak. A félidőig nagy nyomás alá helyezték a Kerület kapuját az érdiek, de hol a védők mentettek, hogy egy leheletnyivel maradtak le a támadók a beadásokról, hol pedig a távoli lövések – mint Melczer Vilmos esetében – tévesztettek célt. A játékrész Gera Dávid távoli lövésével és Jeszenszky nagy bravúrjával zárult.

A fordulás után tíz percet kellett várni az egyenlítésre, amikor Koós Gábor baloldali szögletét a hosszún érkező Csiszár Zoltán pöckölte a kapuba (1–1). Öt perc sem telt bele, az érdiek nagyon közel álltak a vezetéshez is, de a jobboldali akció után a hosszún érkező Mojzer és Kollega Krisztián kettőse sem tudta bevenni a vendégek kapuját.

A folytatásban a Kerület is sokat tett az újbóli vezetésért, a 68. percben például Nikházi Márk forgatta meg a védőket, de azok menteni tudtak, majd a szöglet után Borvető Áron fejesénél kellett résen lennie Kertész Ferencnek. Nem sokkal később viszont Borvető már jól fejelt, amikor egy baloldali szabadrúgás után a leshatárról kilépve bólintott a rövidbe.

A folytatásban ugyan az érdiek is küzdöttek az egyenlítésért, de a nagy lehetőség a vendégek előtt adódott, amikor egy baloldali akció után Kertésznek kellett szögletre öklöznie Nikházi löketét. A hajrában Borvető vitte be a kegyelemdöfést az érdieknek, amikor egy kontra után egyedül maradt a baloldali beadásra, s lövése utat talált az érdi kapuban (1–3).

Az érdiek a fennmaradó néhány percben nem tudtak közelebb kerülni, így a III. kerületi TVE tudta megőrizni tavaszi veretlenségét.

– A fő gond, hogy nagyon sok gyenge teljesítmény volt, annak a játéknak nyoma sem volt, amit mi szoktunk játszani, kevés volt a futás, kevés volt a pontos passz és enélkül megye háromban sem lehet mérkőzést nyerni, nemhogy itt. Ahogy szoktam mondani, ezen a szinten nincs könnyű mérkőzés, ez sem volt az. A három pont elment, de menni kell tovább, nem szabad a kardunkba dőlni, mert innentől minden meccs élet-halál harc – fogalmazott Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

– Sajnos a gólunk után az Érd fölénk kerekedett, dominánsabban játszott, a játékosaim nem hitték el, hogy ezt a mérkőzést meg tudják nyerni, éreztem rajtuk a kishitűséget. Az Érdnek volt néhány olyan helyzete, amit ha gólra vált, biztos, hogy a végeredmény is másként alakul. Az egyenlítés után azt láttam, hogy az az Érdet vetette vissza. Átálltunk egy másik rendszerre, amivel dominánsabbak lettünk és jó időben szereztük a gólokat, amire az Érd már nem tudott válaszolni. Összességében úgy gondolom, megérdemelten nyertünk, de el kell ismernem, hogy voltak olyan szakaszai a mérkőzésnek, hogy ha az Érd eredményes, akkor nem biztos, hogy mi nyerünk – fogalmazott Gál István, a III. kerületi TVE szakvezetője.

– Az elmúlt fordulóban több kiállítást szedett össze az ellenfelünk, emiatt nem is nagyon tudtunk készülni a játékából, ezért csak a sajátunkra figyeltünk. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott. Láttuk, hogy mit akar játszani a Kerület, ami többé-kevésbé össze is jött nekik, míg nekünk nem volt szerencsénk. A második félidőben tudtunk egyenlíteni, de utána kaptunk egy pontrúgásgólt, amivel mostanában meg vagyunk áldva és egy eladott labdával szedtünk össze egy harmadik gólt. Megmondom őszintén, nem érdemeltünk győzelmet. Nem éreztem annyira a mezőnyfölényt sem, végig kiegyenlített volt a játék, úgy vélem, a Kerület jobban megérdemelte a győzelmet – mondta el az érdiek gólját szerző Csiszár Zoltán.

Az Érdi VSE legközelebb április 14-én lép pályára, amikor a Dunaharaszti MTK vendége lesz.

NB III, Nyugati csoport, 22. forduló
Érdi VSE–III. kerületi TVE 1–3 (0–1)
Érd, 250 néző. V: Káprály (Kulcsár, Vad)
Érdi VSE: Kertész F. – Ország (Gera D., 24. perc), Májer, Csiszár, Németh G. V. – Koós, Kónya, Melczer – Kollega, Mojzer, Pál Sz. (Kelemen, 64.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
III. kerületi TVE: Jeszenszky – Fazakas, Szalai V., Radnó – Kürti (Huszty, 65.), Nikházi, Petneházi, Kaszai, Sorecz – Borvető (Osztovits, 89.), Varga B. A. (Pleszkán, 53.)
Vezetőedző: Gál István
Gól: Csiszár (55.), ill. Nikházi (6.), Borvető (71., 85.)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email