22_03_29_erdmost_nincskep

Két keréken is biztonságban

22_03_29_erdmost_nincskep

Két keréken is biztonságban

Az érdi rendőrök a törökbálinti Zimándy Ignác Általános Iskolában tartottak balesetmegelőzési előadást.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A jó idő beköszöntével egyre több kerékpáros vesz részt a közlekedésben, ezért 2019. április 3-án Szatmáriné Berczi Dolóresz c. rendőr százados, az Érdi Rendőrkapitányság megelőzési előadója beszélt a Zimándy Ignác Általános Iskolában a második osztályos gyerekeknek a közlekedésben résztvevőkről és a szabályok betartásának fontosságáról. A játékos tanórán a gyerekeket a biztonságos közlekedés szabályaira vonatkozó tesztlapokat töltöttek ki és az udvaron felállított kerékpáros ügyességi pályát is kipróbálhatták.

Fogadjanak meg néhány tanácsot a balesetek megelőzése érdekében!

  • Ellenőrizzék gyermekeik, illetve saját kerékpárjukat, annak világító berendezéseit és fékeit! 
  • A közlekedés minden résztvevőjére, így a kerékpárosokra is vonatkozik a „látni és látszani” biztonsági alapelv. Az esti szürkületben és éjszaka nagyon fontos hogy megfelelően legyen kivilágítva kerékpárjuk és viseljenek láthatóság segítő eszközöket. 
  • Testi épségük megóvása érdekében lehetőség szerint viseljenek sisakot, és térdvédőt, valamint ügyeljenek a megfelelő öltözékre.
  • Kerékpárral lehetőség szerint a kerékpárúton vagy a kerékpársávon közlekedjenek.
  • Kijelölt gyalogos-átkelőhely előtt minden esetben szálljanak le kerékpárjaikról és a forgalomba való bekapcsolódás előtt győződjenek meg annak veszélytelenségéről!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email