22_03_29_erdmost_nincskep

Az európai értékek megőrzése a tét

22_03_29_erdmost_nincskep

Az európai értékek megőrzése a tét

Hangsúlyozta áprilisi sajtótájékoztatóján Aradszki András országgyűlési képviselő, aki egyebek mellett az Európai Parlamenti választásokról, az új állampapír kibocsátásáról, a családvédelmi akciótervről és a helyi települések fejlődéséről is beszélt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Az állampapír a tervek szerint minden, jelenleg piacon lévő államkötvény hozamánál, kamatánál magasabb hozamot biztosít a futamidő bármelyik pillanatában, emellett az arra jutó kamatjövedelem adómentes lesz” – írja az MTI az új, 3,5 százalékos hozamú állampapír kapcsán, amelynek kibocsátásáról döntött a kormány.

– A kormány arról is döntött, hogy kamatadó-mentes lesz az állampapírok után járó hozam. Ez egy kivételes helyzetet teremt, de a döntés hátterében az áll, hogy Magyarország függetleníteni tudja magát a külső körülményektől és versenyképesebbé is válhat az ország – emelte ki Aradszki András, aki azt is hozzátette, hogy a magyar gazdaság stabil, az államadósság 2010 óta 80-ról 70 százalékra csökkent. 

Az országgyűlési képviselő arról is szólt, hogy az európai országok közül itt csökken a legdinamikusabban az államadósság mértéke. És az új állampapírnak köszönhetően az ország kitettsége is csökken a nemzetközi gazdasággal szemben.

Aradszki András az Európai Parlamenti választás közeledtéről is beszélt, mint mondta, „a választás tétje, hogy milyen lesz Európa térképe, migránsbarát országok lesznek-e többségben, vagy az európai identitást megtartani képes rendszer hívei kerülnek-e az Európai Parlamentbe”.

– Magyarország a migrációra egészen más választ kínál, ez pedig a családtámogatási rendszer fejlesztése. Hétfőn a magyar Parlament 176 igen, 10 nem és 6 tartózkodás mellett elfogadta a családvédelmi akcióterv első négy pontját. Július 1-jétől lép tehát hatályba a babaváró támogatás, a CSOK bővítése, a jelzáloghitel bővítése, valamint a nagycsaládosok autóvásárlási kedvezménye. Mindemellett párhuzamosan folyik a bölcsődei rendszer fejlesztése, ami a következő 4-5 év programja lesz – emelte ki az országgyűlési képviselő. 

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a családvédelmi akcióterv intézkedése mellett ingyenes tankönyv lesz az 1-9. osztályosok számára. Mindez gyermekenként 10-15 ezer forint megtakarítást jelent a szülőknek. 

– Folytatódik a bérek emelkedése, az elmúlt időszakban, 2010-től napjainkig 69 százalékkal nőtt a nettó kereset mértéke. Ezzel az európai viszonylatban a harmadik helyet éri el Magyarország, a V4-ek között pedig elsők vagyunk e tekintetben. A foglalkoztatás tekintetében is megfigyelhető ez a növekedés: 2010 óta 800 ezer új munkahely létesült az országban. Mindez olyan gazdasági rendszer mellett történik, ahol alacsonyabbak az adóterhek, mint az európai átlag. Emiatt támadják is Magyarországot. A magyar kormány azonban azzal is támogatja a családokat, hogy a gyermeknevelésre fordított összegeket nem adóztatja meg. Ezért is kell szavazni május 26-án: meg kell mutatni, hogy mit akar a magyar nép, milyen Európát kívánunk, melyek azok az értékek, amiket meg kell védeni – hangsúlyozta a képviselő.

Aradszki András arról is tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy elindult a digitális kultúra és digitális környezeti nevelést segítő pályázat az Érdi Tankerületi Központ támogatásával. Ennek keretében az érdi Bolyai János Általános Iskola informatikai felszereltsége és digitális továbbképzése is megvalósul. 

A képviselő szólt még a vasárnapi melegétel-osztás utolsó alkalmáról is, melyet vasárnap tartottak az egyházak és a Szociális Gondozó Központ szervezésében. Emellett a Modern Városok Program további fejlesztéseit is ismertette.

– Érden folytatódik tovább a Modern Városok Program: megvan a fedezet a Batthyány Sportiskola bővítésére, fejlesztésére, valamint a Fenyves-Parkvárosi új általános iskola felépítésére, amely tanuszodával létesül. Zajlanak tovább az útépítések mind a főútvonalakon, mind az azokat összekötő mellékutakon is – zárta szavait az országgyűlési képviselő.
 

További cikkeink

További cikkeink

Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán-Szolgáltatási Főosztály, Szociális és Egészségügyi Osztály pályázatot hirdet

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email