22_03_29_erdmost_nincskep

Tovább épül Érd

22_03_29_erdmost_nincskep

Tovább épül Érd

Folytatódnak a Modern Városok Program keretében megvalósuló fejlesztések, hamarosan elindulhat a látványosabb építkezés is, hiszen megkezdődnek a magasépítési munkák. A következő két éven belül iskola, óvoda, sportcsarnok valósulhat meg a városban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– Mindig azt fogalmazzuk meg, hogy Érd egy félkész város, de ahhoz, hogy egészen kész legyen, építeni kell, mi építjük. Két éven belül számos új oktatási intézmény is megépül, több iskola, óvoda, sportcsarnok is várja majd a helyi fiatalokat. Az, hogy érdiek vagyunk, egyre jobb lesz. Ez egyre több lehetőséget jelent mindenki számára – hangsúlyozta szerdai sajtótájékoztatóján T. Mészáros András polgármester. 

A Modern Városok Program keretei között két oktatási intézmény valósulhat meg a következő két évben. Különösen nagy szükség van most a meglévő intézményállomány kiterjesztésére, hiszen a város lakossága évről évre nő, hamarosan akár a 100 ezres lakosságszámot is elérheti a város. A közelmúltban az egykori futballpálya helyén épült fel a Kincses Óvoda, amely szeptember óta öt új óvodás csoportnak ad helyet. Hamarosan az intézmény mellett kihasználatlanul álló barakkok lebontására is sor kerül. Így a Fácán közben kap új helyet a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola. A kivitelezés során az intézmény egy 16 tantermes általános iskolával és egy 8 tantermes sporttagozatos középiskolai szárnnyal várja majd a diákokat. Megvalósul még a sportcsarnok fejlesztése és egy új birkózócsarnokot is kapnak a sportolni vágyó gyerekek.

– A Fenyves-Parkváros köznevelési centrum részeként épített óvoda mellett további épületekkel bővül a sportkomplexum. Két héttel ezelőtt sikerült aláírnom a közbeszerzések körét és már folyik a szállítás. A Modern Városok Program részeként a Búvár utcai épületegyüttesben egy tanuszoda (úszó- és tanmedence), illetve sportcsarnok is helyet kap, melyhez egy 400 fős lelátó tartozik majd, hogy mindazok, akik részt akarnak venni a közösség életében, itt alkalmuk legyen rá. Érd a helyi intézmények rekonstruálásával még több diák számára teremt lehetőséget, különösen a sportolni vágyó fiataloknak kedvez a projekt – emelte ki a polgármester, aki azt is hozzátette, hogy mindkét intézményfejlesztési projekt átadása megvalósulhat a következő két éven belül.

– Az iskolák mellett a szociális intézmény is megújul. Ez a Talabor utca-Tállya utca-Topoly utca által körbezárt területen fog megépülni, a régi szociális intézmények egyes részeit még felhasználva. De egy teljesen új komplexumként, a szociális ellátást nemcsak külsőségében, hanem minőségében is új szintre emeli majd – tette hozzá a polgármester, aki azt is elmondta, hogy Érd önkormányzata elkötelezett egy modern, élhető város kialakítása mellett. Mint mondta, a célhoz vezető út része az intézményrendszer és az alapinfrastruktúra bővítése, hiszen mindennek az alapja a tanulás, melyre a közeljövőben még több érdi fiatalnak lesz lehetősége a városban. 
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email