22_03_29_erdmost_nincskep

Két érdi diák tarolt Bécsben a mesemondó versenyen

22_03_29_erdmost_nincskep

Két érdi diák tarolt Bécsben a mesemondó versenyen

Az egész Kárpát-medencéből érkező, közel négyszáz diák között bizonyult a legjobbnak kategóriájában az érdi testvérpár, Medveczki Kata és Máté az Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete által a hétvégén Bécsben megrendezett vers- és mesemondó versenyen. Felkészítő tanáruk a Kőrösi drámapedagógusa, Nagyné Balázs Gabriella volt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Idén immár tizedik alkalommal hirdette meg mesemondó- és szavalóversenyét az AMAPED – Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete. A versenyre az óvodásoktól a felnőttekig mindenkit vártak a határokon túlról, az egész Kárpát-medencéből. Idén először indultak a versenyen érdi diákok: Medveczki Máté, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola 6. osztályos diákja és nővére, Kata (aki szintén egykori kőrösis), a Vörösmarty Mihály Gimnázium 8. osztályos tanulója. A testvérek Kóka Rozália gyűjtéséből származó két népmesével indultak a versenyen, amire Nagyné Balázs Gabriella készítette fel őket, és kategóriájukban mindketten 1. helyezést értek el.

A testvérpár egyébként rendszeresen vesz részt szinkronmunkákban is, tudtuk meg Nagyné Balázs Gabriellától, aki azt is elmondta, rendkívül büszke tanítványai sikerére.

– Első osztályos koruk óta foglalkozom velük. Drámát tanítok és tanítottam nekik az iskolában, és már a kezdetektől felfigyeltem a tehetségükre, éppen ezért számos vers- és prózamondó versenyre is felkészítettem őket – mesélte el kérdésünkre a pedagógus. -Eddig is töretlen volt az út a tehetségük előtt, és meg vagyok róla győződve, hogy ezután is az lesz – tette hozzá a tanárnő, aki azt is hangsúlyozta, hogy Érdnek is nagy szüksége van arra, hogy a testvérpárhoz hasonló, kultúrát szerető és hagyományokat őrző gyermekek éljenek itt, illetve ilyen szellemben váljanak fiatal felnőttekké.

Nagyné Balázs Gabriella azt is elárulta a mesemondással kapcsolatban, hogy Kóka Rozáliával szeretnék a Katyika meg Matyika országos mesemondó versenybe bevonni a hátáron túl élő magyar gyermekeket.

További cikkeink

További cikkeink

Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán-Szolgáltatási Főosztály, Szociális és Egészségügyi Osztály pályázatot hirdet

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email