22_03_29_erdmost_nincskep

Folytatódnak az útfelújítások

22_03_29_erdmost_nincskep

Folytatódnak az útfelújítások

Az Érdi Modern Városok Program keretében, a jó idő beköszöntével folytatódnak az útfelújítások és a kivitelezőcégek kiemelt figyelmet fordítanak a lakossági bejelentésekre. A héten a következő helyszíneken számíthatnak munkálatokra.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– Elsőként a felszíni vízelvezetést kellett kiépítenünk, hogy tartós utakat hozhassunk létre. A felszíni vízelvezetés Budapest felőli oldala hamarosan elkészül, ehhez már a záportározó is készül. Ezzel párhuzamosan, ahol szükséges volt, egyes részútszakaszokat is meg tudtunk és tudunk építeni – mondta el szerdai sajtótájékoztatóján T. Mészáros András polgármester.

Emellett a héten a következő helyszíneken számíthatnak munkálatokra:

A Csaba utcában folytatódik a csatlakozó utcák szegélyezése, surrantók építése, árokburkolás, valamint befejeződött a padkaépítés. A Jácint és Diósdi utcák között csapadék csatorna építése kezdődik áprilisban és várhatóan a hónap végéig be is fog fejeződni. Emellett a csapadékvíz elvezető árok hordalékos, mely takarítása szintén a napirendi pontok között szerepel. A Törökbálinti úton elkezdődött az út alatti átvezetés, várhatóan két hétig félpályás útlezárásra számíthatnak. A Folyondár-Alsóerdősor utcákon folyamatban van a szegélyezés. A Szovátai-Sóskúti úton a szegélyezés és padkaépítés befejeződött, az aknaemelés is elkezdődött, mely szintén félpályás útlezárással jár. Két héten belül a kopórétegű aszfalt is rákerül az útra, azzal pedig be is fejeződnek a munálatok. A Lőcsei utcán a csapadékvízelvezetési munkálatok folyamatban vannak. A Folyondár utca-Szövő utca átkötési munkálatai elkezdődtek. 

– Tavaly, a választások előtt itt járt Kósa Lajos miniszter, aki ígéretet tett arra, hogy a további útfejlesztésekhez szükséges 60 milliárd forint megszerzéséhez minden segítséget megad. Mi folyamatosan lobbizunk, hogy ütemezetten álljon rendelkezésünkre ez a pénz, de az egész ország épül, nemcsak Érd. Az ország biztonságos építésétől függően én bízom abban, hogy 2020-ban már be tudjuk jelenteni, hogy az egész lakóútépítési programhoz hozzá tudunk látni. 2018-ban több mint 10 km utat építettünk meg, nagy valószínűséggel idén is legalább ennyi utat megépítünk – hangsúlyozta T. Mészáros András.

A polgármester azt is elmondta, hogy az elmúlt 10 évben arányaiban Érdre sikerült a legtöbb pénzt hozni, hiszen a város működési és fenntartási költségvetése 10 milliárd forint, körül van, de minden évben hozzávetőlegesen 10-11 milliárd forintot fordítottak még további építkezésekre. 

– Ahhoz, hogy még ennél is gyorsabb ütemben tudjon fejlődni a város, létre kellene hoznunk a gazdaságfejlesztési övezetet. Aki nem támogatja ennek az ipari parknak a létrehozását, az Érd ellensége – emelte ki a polgármester.
 
Az önkormányzat május-júniusig várja a pályázatokat az önerős és önkormányzati támogatással megvalósuló útépítésekre. 
A polgármester arról is említést tett, hogy a városligeti záportározó területét illegális szemétlerakóként használták egyesek. Az oda került hulladék eltávolítása és a terület körbekerítése már folyamatban van. 

További cikkeink

További cikkeink

Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán-Szolgáltatási Főosztály, Szociális és Egészségügyi Osztály pályázatot hirdet

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email