22_03_29_erdmost_nincskep

Boksz: Szigetvári Bendegúz megnyerte a Budapest Bajnokságot

22_03_29_erdmost_nincskep

Boksz: Szigetvári Bendegúz megnyerte a Budapest Bajnokságot

Sipos Richárd néhány nappal a Madárfészek Akadémián rendezett Budapest Bajnokság előtt megsérült, így „csak” négy ökölvívóval vett részt a versenyen az Érdi Box Klub.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Énekes István Emlékverseny után a Gubritzky-testvérek, Bálint és Gergő második versenyükre készültek. Bálint a 60, Gergő a 64 kilogrammos mezőnyben egyaránt vereséget szenvedett az ifjúságiak korosztályában.

– Még rutintalan versenyzőknek számítanak, de mindig azt nézem, hogyan fejlődnek és látszik, hogy most teljesen máshogy álltak a szorítóba, mint legutóbb. Ők már ifjúságiak és kicsit később kezdték az ökölvívást, de nagyon szorgalmasak és rohamosan fejlődnek, szóval bízom benne, hogy utolérik a korosztályukat és eredményesen szerepelnek a jövőben – fejtette ki az Érdi Box Klub vezetőedzője, Dobrádi Zsolt.

Szigetvári Bendegúz a junior korosztály 63 kilogrammos mezőnyében junior magyar bajnokként rögtön döntőzött a korábbi serdülő magyar bajnok KSI-s Dömény Martinnal, akit legyőzött, így megnyerte a Budapest Bajnokságot.

– Nagyon jó felkészülő verseny volt a diákolimpia előtt, különösen fontos, hogy a junioroknak az Utánpótlás Magyar Kupa pedig egy válogatóverseny lesz a májusi Európa-bajnokságra – fogalmazott.

A 69 kilósok között érdekelt ifjúsági öklöző, Dragonya Dávid előbb Strenner Marcellt győzte le az első menetben, majd a válogatott bokszolótól, Kozák Renátótól kikapott.

– Egy nagyon rutinos versenyzőtől kapott ki, de remélem, hogy a következő mérkőzésen be tudja bizonyítani, hogy ott van a helye, ez az ifi 69 kiló egy nagyon sűrű mezőny, sok ügyes ökölvívóval – jegyezte meg a vezetőedző.

Az érdiek nem állnak le, hiszen április 18. és 21. között Érden, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola tornacsarnokában rendezik az Utánpótlás Magyar Kupát. A várhatóan 300 résztvevővel lebonyolított viadalon a serdülő és junior korosztály méreti meg magát, az ÉBK-t (és iskolájukat) Bicskei Doroti. Sipos Richárd és Szigetvári Bendegúz képviseli majd. Az érdi esemény a junioroknál egyben válogatóverseny is lesz a május 23. és június 2. között a romániai Galacon rendezendő kontinensviadalra is.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email