22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: őrzi tavaszi veretlenségét az Érdi VSE

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: őrzi tavaszi veretlenségét az Érdi VSE

Pál Szabolcs korai góljával győzött az Érdi VSE az ESK Ménfőcsanak otthonában az NB III Nyugati csoportjának 21. fordulójának zárómérkőzésén.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A sárga lapos eltiltása miatt Melczer Vilmosra, sérülés miatt pedig Pintér Nikolára és Mojzer Györgyre sem számíthattott az ESK Ménfőcsanak elleni találkozón Limperger Zsolt. A kulcsemberek hiánya ellenére így is jól, egy Pál Szabolcs-lövéssel indította a meccset. Az első negyed órában pedig meg is szerezte a vezetést a vendég csapat, amikor Koós Gábor baloldali szögletét Pál bólintotta a hazaiak kapujába (0–1).

Mindkét félnek voltak lehetőségei az első gól után is, az érdiek tűzijátékot is rendeztek Ficsór Dávid kapuja előtt, de a védők odaadóan mentettek. A félidő hátralévő része kiegyenlített játékot hozott, egyik csapat sem tudott huzamosabb ideig fölénybe kerülni, így a szünetre érdi vezetéssel vonultak a felek.
A játékrész utolsó pillanataként egy párharc során Bozsoki Imre érkezett rosszul és sérült meg, helyén Kónya Benjámin folytatja.

A második félidő első nagy lehetősége a Ménfőcsanak előtt adódott, de a baloldali szöglet után a hazaiak fejese elkerülte Kertész Ferenc kapuját. Öt perc sem telt el, az érdiek előtt is ott volt a lehetőség az előny növelésére, de Csiszár Zoltán nem tudta a hálóba pöckölni Koós Gábor baloldali beadását. Majd Gera Dávid kísérletét fogta meg Ficsór. Igaz, egy jobboldali akció után Böcskey Zsolt is csak centikkel maradt el az egyenlítéstől.

A folytatásban az érdiek is több helyzetet hibáztak el, de a Ménfőcsanak sem tudta érvényre juttatni mezőnyfölényét, az érdiek egymást kisegítve küzdöttek meg minden labdáért.

A 82. percben egy remek kontrát vezettek az érdiek, Koós jobboldali beadása után azonban Pál Szabolcs hiába érkezett jó ütemben, Ficsór óriásit védett lábbal.

A hajrában azonban nem született több gól, így az érdiek nagyot küzdve arattak egygólos győzelmet a Ménfőcsanak vendégeként.

– Arra készültünk, hogy a Ménfőcsanak egy magas csapat, tehát hasonló csapat, mint múlt héten az Andráshida volt, a fejjátékuk nagyon erős. De ezt most sikerült kivédekezni, nem úgy, mint múlt héten. Az első félidőben olyan játék folyt, amelyben nem véletlenül vezettünk egy nullra. A második félidőben lehetett volna több is, két nagy ziccerünk volt, de sajnos nem ment be, bízom benne, hogy jövő héten majd bemegy – nyilatkozta Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

– Az előző mérkőzéseken pontrúgásokból nagyon sok gólt kaptunk. A második helyezett Érd ellen azért ez luxus, hogy a tizenharmadik percben pontrúgásból gólt kapunk. Változtattunk, nagy nyomás alá helyeztük az ellenfelet, voltak lehetőségeink, de nem tudtunk gól rúgni, ami nagyon fájó, mert sok munkát tettünk ebbe a meccsbe. Nyilván, az Érd sem ott állna a tabellán, ha ezeket a meccseket nem tudná behúzni, úgyhogy gratulálok nekik – értékelt Weitner Ádám, az ESK Ménfőcsanak edzője.

Limperger Zsolt együttese legközelebb április 7-én, 16 órától lép pályára, amikor a III. kerületi TVE-t látja vendégül az Ercsi úti Sporttelepen.

NB III, Nyugati csoport, 21. forduló
ESK Ménfőcsanak–Érdi VSE 0–1 (0–1)
Győr-Ménfőcsanak. V: Derdák Marcell (Bognár L., Nagy V.)
Ménfőcsanak: Ficsór – Németh L., Kelemen M., Gyagya, Füredi – Visy (Németh B., 81. perc) – Serfőző, Kószás, Nagy B., Czanik – Böcskey
Vezetőedző: Weitner Ádám
Érdi VSE: Kertész F. – Ország, Bozsoki (Kónya, a szünetben), Csiszár, Németh G. V. – Koós, Májer, Gera – Kollega (Pintér O., 91. p.), Pál Sz., Kelemen P. (Végh D., 86. p.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gól: Pál Sz. (13. p.)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email