22_03_29_erdmost_nincskep

Te melyik sportágat választanád?

22_03_29_erdmost_nincskep

Te melyik sportágat választanád?

Pótfelvételit tart április 1-jén a Batthyány iskola azoknak a gyerekeknek, akik érdeklődnek a sport iránt. Két sportosztályt szeretnének indítani: egy kézis és focis osztályt, és egy másikat, ahol birkózást, floorballt és tollaslabdát oktatnának. A felvételi helyszíne az iskola tornacsarnoka lesz, a mozgásos szintfelmérő felvételit az iskola testnevelő tanárai tartják, az ÉRD és az Érdi VSE edzőinek közreműködésével, délután fél háromtól.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Óvodások zsivajától volt hangos hétfőn a Batthyány tornacsarnok, ahol testnevelés felvételit tartottak az iskolaköteles gyerekeknek. A végzős óvodások közt sok volt az apró focista, nem véletlenül: az intézmény a jövő tanévre speciális, labdás sportosztályt hirdetett. Az osztály egyik fele – a fiú diákok – foci-, míg a másik fele – a lányok – kézilabdaedzéseken sajátítanák el e két sportág alapjait, iskolaidőben, tanórai keretek között – tudtuk meg Rozgonyi János intézményvezetőtől, aki hozzátette azt is: terveik közt két sportosztály szerepel; az egyikben focit és kézilabdát, a másikban birkózást, floorballt és tollaslabdát oktatnának.

Mivel sok szülő nem értesült időben a második sportosztály indításának lehetőségéről, a március 25-ei felvételi után április 1-jén, hétfőn, 14.30 órától pótfelvételit hirdet az iskola az sportolni vágyó gyermekek számára. Ezen a pótfelvételin ugyanolyan gyakorlatokkal találkozhatnak az óvodások, mint a most hétfői alkalmon: futás, labdaügyességi gyakorlatok, helyből távolugrás, hogy csak párat említsünk – természetesen az óvodások szintjének megfelelően.

Mint Schóber János testnevelő, az ÉRD utánpótlás-edzője lapunknak elmondta: a tervek szerint labdás osztályba járó fiúk szakmai fejlődését az Érdi VSE, a kézis lányokét az ÉRD támogatja majd.

– Nagyon szoros lesz a kapcsolat a csapatokkal, ami ezeknek a gyerekeknek plusz motivációt jelent, hiszen példaképeket is találhatnak. Az elsődleges cél e két labdás sportág megismertetése, megszerettetése, a másodlagos cél pedig az utánpótlás kinevelése – tette hozzá Schóber János, aki elmondta azt is: a labdás osztályban az órarendbe heti három általános testnevelés órát és négy foci-, illetve kézilabdaedzést építenek be – ezeket az edzéseket az iskolában tartják majd, vagyis nem kell a gyerekeket a szülőnek más helyszínre szállítani iskolaidő után.

–  Negyven éves tapasztalahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg, hogy a sport arra neveli a gyerekeket, hogy kitartásuk, szorgalmuk, akaraterejük legyen. A sportosztályba járó gyerekek tanulmányi eredményeire, a szükséges fejlesztésekre is kiemelten odafigyelünk, és arra is nagy hangsúlyt fektetünk, hogy a szülőkkel jó kapcsolatot ápoljunk – tette hozzá Schóber János.

Németh József, az Érdi VSE edzője lapunknak elmondta: előfordulhat, hogy valaki később dönt arról, hogy szeretné a labdás sportosztályba íratni a gyermekét – ebben az esetben is érdemes jelentkeznie, mert lehet mód a felvételére.

– Várjuk a mozogni vágyó gyerekeket, és azon szülők jelentkezését, akik úgy gondolják, hogy a labdarúgás, illetve a kézilabda lenne az ideális sport a gyermekének. Bár sok helyen tartanak ovifocis foglalkozásokat, nem kell semmilyen „előképzettség” a jelentkezéshez – zárta szavait Németh József.

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email