22_03_29_erdmost_nincskep

Karate: már ötödször tartották meg az Ensi Kupát

22_03_29_erdmost_nincskep

Karate: már ötödször tartották meg az Ensi Kupát

Idén már ötödik alkalommal volt házigazdája az ÉRD Aréna az Érdi Kyokushin Karate Sportegyesület és a Magyar Karate Szövetség által szervezett Ensi Kupának, melyen hat ország 220 versenyzője lépett tatamira.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az óvodások fejboka-küzdelmeitől kezdve a szenior korosztály knock-down kumite versenyéig minden korosztály megmérette magát az ÉRD Arénában rendezett nemzetközi karateversenyen, melyen a házigazda egyesület tizennégy sportolót indított el.

– Nagyon örülünk neki, hogy külföldről rengeteg nevezés érkezett – kezdte Kurucz Mihály, az Érdi Kyokushin Karate SE elnöke, azzal kapcsolatban, hogy az V. Ensi Kupára Magyarország mellett Lengyelországból, Szlovákiából, Horvátországból, Ausztriából és Szerbiából is érkeztek versenyzők. – Az Ensi Kupa célja, hogy a különböző régiókat, szervezeteket közelebb hozza egymáshoz és mellette, minél szélesebb versenyzői skálával küzdjenek meg és hasznos tapasztalatokat szerezzenek – fejtette ki a klubvezető.

Az érdiek az év első fő versenyén kitettek magukért: a tizennégy induló tizenkét érmes helyezést ért el. A már felnőttek között versenyző Ercsényi Dária mellett Tompa Péterné is a dobogó legfelső fokára állhatott, míg Than Csernyik Maja nyakába ezüstérem került.

Mellettük Bense Péter, Domokos András, Komjáti Zoltán, Mihály Roland, Molnár Frida, Polyák Máté, Tihanyi Kende, Tompa Péter és Virág Henrik egyaránt bronzérmes lett.

Az V. Ensi Kupa után április elején az érdiek Lengyelországban versenyeznek, majd április 26-ától, a koreai származású karatemester, a kyokushin karate alapítója, Sosai Maszutacu Ojama halálának 25. évfordulója alkalmából egy maratoni, 55 órás sporthétvégén vesznek részt.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email