22_03_29_erdmost_nincskep

Játékosan Kőrösiről

22_03_29_erdmost_nincskep

Játékosan Kőrösiről

A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola indulása óta, immár 26 éve szervezik meg évről évre a Kőrösi napot, melynek során a gyerekek játékosan ismerhetik meg az iskola névadójának életútját. Az idei Kőrösi napon hagyományőrző fajátékokkal is játszhattak a kisebbek. VIDEÓVAL FRISSÍTVE.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– Ma az alsó tagozatosokkal a hulladékgazdálkodással foglalkoztunk, egy kicsit kapcsolódva a Fenntarthatósági Témahéthez is. A gyerekek egy prezentáción keresztül követhették végig a szelektív hulladékgyűjtés menetét. Műanyag- és papírhulladékból készítettünk játékokat, ezekből jövő héten egy kiállítást is nyitunk majd – mondta el Albertné Láposi Ildikó, a Kőrösi egyik tanítónője, az alsós munkaközösség vezetője.

Az alsó tagozatosok az iskola tornacsarnokában hagyományőrző fajátékokkal játszhattak, melyeket az Éltető Értékeinkért Egyesület biztosított a Kőrösi napra.

– Vannak itt gólyalábtól kezdve, a hótaposón át, dobálós játékok, kugli, golyós játékok, kirakós- és ügyességi játékok. Sokféle formában próbáljuk megoldani azt, hogy a gyerekek minél többet mozogjanak, megismerjék a régi, hagyományos játékokat, jól érezzék magukat, közösséget építsenek – emelte ki Csörgő Andrásné, az egyesület egyik alapító tagja.

A Kőrösi napon az osztályok megszépítették környezetüket, emellett fotóztak is a környéken, ezekből pedig tabló készül.

– Ezen a napon a névadónkra, Kőrösi Csoma Sándorra is emlékezünk, ezért idén is egy ppt prezentációval készültünk a gyerekeknek, utána pedig egy totót tölthettek ki a nyelvtudós életéről. Ebben a prezentációban azért Érd városról is megemlékeztünk, melynek keretében a nagyobbak fotókat készítettek a környéken lévő közintézményekről és ebből egy tablót készítenek. A tornateremben zajlott a Szeretlek Kőrösi vetélkedő, ami immár hagyománnyá vált. Ez egy játékos kis verseny, ami az összes felsőst megmozgatja és gondolkodásra bírja – tudtuk meg Cserpák Judittól, a Kőrösi egyik tanárától, a felső tagozat vezetőjétől.

A Szeretlek Kőrösi vetélkedőn a gyerekek korosztályonként vehettek részt, két csapatra bontva oldották meg a játékos feladványokat.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email