22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: megérdemelt érdi győzelem a Csepel ellen

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: megérdemelt érdi győzelem a Csepel ellen

Hazai pályán Mojzer György góljával 1–0-ra nyert az Érdi VSE a Csepel FC ellen az NB III Nyugati csoportjának 18. fordulójában. Limperger Zsolt együttese a győztes gól mellett két kapufáig jutott, s végig mezőnyfölényben játszott.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A két csapat szurkolótáborának köszönhetően remek hangulatban, a játékosoknak köszönhetően pedig jó iramban kezdődött a meccs, ám az első kapura lövésre szűk tíz percet kellett várni, az érdi lehetőségek után a csepeliektől Zsivoczky-Pandel Péter lába sült el, de csúnyán mellélőtt.

Az első húsz perc legveszélyesebb helyzete azonban a hazaiaké volt, Pintér Nikola jobboldali szögletét Csiszár Zoltán centikkel rúgta a kapufa mellé. Nem sokkal később pedig Koós Gábor élesen belőtt baloldali szabadrúgását a gólvonalról mentették szögletre a vendégek. A játékrész hajrájában közel álltak a hazaiak a vezetés megszerzéséhez, de a bedobás után a kipattanót ismét kapura tűző Kollega Krisztián csak a keresztlécet találta el.

A szünetben kettőt is változtatott csapatán Limperger Zsolt, Melczer Vilmos és Németh Gábor Vince érkezett Kelemen Patrik és Pál Szabolcs helyére. A gól nélküli első félidő után a második játékrész első helyzete is a házigazda előtt adódott, de Ország Péter élesen belőtt labdáját Major felszedte az érkező Koós elől. Szűk egy óra játék után a Csepel is veszélyeztetett, Zsivoczky-Pandel azonban szép cselei után nem találta el Kertész Ferenc kapuját.

Aztán Koós Gábor is közel állt a gólhoz, a 64. percben a jobboldali akció után középen, a kaputól 14 méterre lőtt, de közben megcsúszott, s nem talált el a csepeli kaput. Egy perccel később meglett az érdi vezetés, Németh Gábor Vince tanári baloldali beadására tökéletes ütemben érkezett Mojzer György és a kapu közepébe fejelt (1–0).

Újabb pillanatokkal később Melczer Vilmos lábában maradt a második hazai találat, amikor a jobbszélről tolta befelé a labdát, majd jó húszról lőtt, de ő is csak a keresztlécet találta el.

A vezetés megszerzése után az Érdi VSE megnyugodott, mégis felpörgött, sorra jöttek a lendületes támadások, igaz, a Csepel is ritmust váltott, s hasonlóan gyors akciókkal próbált meg lehetőségeket teremteni. Ezekból azonban egyik csapat sem volt eredményes, így az Érdi VSE második tavaszi mérkőzését is megnyerte.

– Nagyon küzdelmes mérkőzés volt, elég jól berendezkedett a Csepel. Ismertük a statisztikájukat a Vidi ellen, ott is figyelemre méltó volt, hogy helyzet nélkül játszott a Videoton, pedig egy kreatív társaság. Nekünk sem volt a megszokott, sok helyzetes mérkőzésünk. Örülök neki, hogy sikerült egy gólt fejelnünk – értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

– Minőségben sokkal jobb volt az Érd, végig masszívan védekeztünk és erre egész héten készültünk is. A támadójátékunkkal volt a gond, nem tudtunk jól kijönni a kontrákból, így egygólos vereséget szenvedtünk. A szervezettségünk jól nézett ki, egy hiba becsúszott, de ilyen van a futballban. Tanulnunk kell a hibákból. Nekünk egy a lényeg: a Szabadkikötő ellen nyerni kell – fogalmazott Tamási Zoltán, a Csepel FC vezetőedzője.

– Már jó ideje tudok edzeni, de a kontaktokat még kerülni kellett, ezért nem voltam bevethető az előző mérkőzésen. Most már úgy éreztem, hogy ezt meg tudom tenni. Visszatérve a mérkőzésre: masszív csapat a Csepel, nehezen tudtuk felvenni a játék ritmusát, nem tudtuk megtörni őket. A második félidőben tempót váltottunk, de összességében akkor sem éreztem annyira jónak a játékunkat. Azért nyomtunk és egy támadás során ki tudtuk alakítani a kettő az egyet, jól sikerült a beadásom és Gyuri hozta a formáját és befejelte.

Lehetett volna akár több is, de ki kell emelni a Csepel játékát, mert nagyon masszív hátul

– nyilatkozta Németh Gábor Vince, az Érdi VSE sérülésből gólpasszal visszatérő balhátvédje.

Az Érdi VSE legközelebb az NB III Nyugati csoportjának 19. körében a BKV Előre vendégeként játszik március 17-én, 15 órakor.

NB III, Nyugati csoport, 18. forduló
Érdi VSE–Csepel FC 1–0 (0–0)
Érd, 200 néző. V: Kakuk (Molnár A., Szabó D.)
Érdi VSE: Kertész F. – Ország, Bozsoki, Csiszár, Pintér N. – Koós, Májer, Kelemen P. (Melczer, a szünetben) – Pál Sz. (Németh G. V., a szünetben), Mojzer, Kollega (Gera D., 82. p.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Csepel FC: Major – Mészáros R., Balogh M., Nyúl, Teplán – Szabó Péter – Molnár K. (Malkócs, 66. p.), Mankó, Mészáros L. (Torda, 70. p.), Lassú – Zsivoczky-Pandel (Tóth Márton, 60. p.)
Vezetőedző: Tamási Zoltán
Gól: Mojzer (65. perc)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email