22_03_29_erdmost_nincskep

Teltházzal debütált a Csodapadlás

22_03_29_erdmost_nincskep

Teltházzal debütált a Csodapadlás

A hétvégén tartották meg Szeghy Karolina érdi írónő Csodapadlás című darabjának ősbemutatóját a Szepes Gyula Művelődési Központban. A jegyek rekordidő alatt fogytak el, a nézőtér megtelt az ifjúsági előadás gyermekszereplőinek családtagjaival, barátaival.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– A Csodapadlás írója, Szeghy Karolina érdi, ő nekünk írta ezt a mesét. Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy együtt tudtunk vele dolgozni. Közel egy éve indult ez a közös projekt, és most születik meg belőle valami. Nagyon sok érdi gyermek szerepel ebben a darabban, de a környező településekről is érkeztek ifjú tehetségek – mondta el a Csodapadlás kapcsán Papp János rendező, koreográfus, a JP Company Egyesület elnöke.

A darab fő mondanivalója a barátság, amiről nagyon fontos szót ejteni a mai világban. A Csodapadlást a gyerekek nyelvén alkották meg, és a főszereplői is a gyerekek. 

A gyerekek a maguk őszinte lényével egy teljesen más oldalról közelítették meg ezt a történetet, és ez volt az igazán jó, ami belőlük jött – fogalmazott a rendező.

– Az ország több helyszínén vannak tánciskoláink, így én már évek óta foglalkozom gyerekekkel. De egy darabot összerakni egészen más folyamat volt. Az ének, a dráma, a színjátszás sokkal komplexebb, ráadásul a próbafolyamat is gyors volt. Viszont ezalatt nagyon sokat tanultam a gyerekektől. A főszereplőnk, Rigler Márton, ő egy 13 éves kissrác, zseniális, amit a színpadon művel. A gyerekek nagyon élvezték, hogy együtt lehettek, nekik ez egy hatalmas buli, nagyon várták a próbákat. Nekem ez nagyon jó érzés, hogy itt, a színpadon, a próbák alatt ismerkednek meg egymással, akár megyéket átívelő kapcsolatok, barátságok születnek. 

A próbákhoz és az előadáshoz a művelődési központ biztosította a helyszínt, a csapat pedig a nagy érdeklődésre való tekintettel már egyeztetett is egy következő, júniusi időpontról.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email