22_03_29_erdmost_nincskep

Háromszáznál is többen a Masters Kupán

22_03_29_erdmost_nincskep

Háromszáznál is többen a Masters Kupán

Remek hangulatúra sikeredett az év eleji Masters Kupa, amelyet több mint háromszáz óvodás és iskolás gyermeknek rendeztek az Érd Arénában szombaton. Az akrobatikus rock and roll eseményen a versenyzői duók és formációk mellett a teljesen kezdők is bemutathatták produkcióikat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

2019 első érdi táncos rendezvényén nem elsősorban a kimagasló eredmények elérése került fókuszba, sokkal inkább az volt a fontos, hogy a házigazda és a meghívott egyesületek minél több növendéke megmutathassa, mit is tanult az elmúlt hónapok során. Tökéletes volt a Masters Kupa arra is, hogy a korosztályváltások miatt például személycseréken átesett párosoknak, kis- és nagyformációknak gyakorlási lehetőséget biztosítson versenyhelyzetben, visszacsatolást adjon a megkezdett munka eredményességéről.

Idén először nem csupán háziverseny volt a Masters Kupa, ugyanis az érdi, diósdi, tárnoki és őrmezei szakosztályok mellett Szigetszentmiklósról és Szegedről is érkeztek táncosok. Az 5-14 éves korosztályok mindegyikében izgalmas küzdelmek alakultak ki, amelyek után a szervezőknek hála minél többen mehettek haza különféle elismerésekkel.

– Az volt az elsődleges célja ennek a kupának, hogy a gyerekek az edzéseken lelkesen gyakorolt koreográfiáikkal színpadon is kipróbálhassák magukat. Akadtak olyanok, akik még csak az alapoknál járnak, de versenyzői csapatok, párosok is szép számmal megjelentek az arénában – nyilatkozott Sárdi Anita, a Masters Sportegyesület szakosztályvezetője.

A Mastershez kapcsolódó hír, hogy egy nappal a hazai rendezésű kupa után a pestszentimrei sportkastélyban volt jelenése az egyesület versenyzőinek. Délelőtt a Kickdance Bajnokságon a Koncsek József–Szalma Júlia páros mérettette meg magát a children korosztályban, ahol végül aranyérmet szereztek.

Délután a Budapesti Regionális Táncversenynek adott otthont a sportlétesítmény. Ezen a seregszemlén a Masters SE két párosa és két formációja lépett fel. A csapatok mezőnyében a tavaly minden fontos versenyén élen végző Jolly Joker immáron a felnőtt mezőnyben küzdött, de itt sem adta lejjebb a dobogó legfelső fokánál. Az Ahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgic junior nagyformáció szintén eggyel idősebb korosztályban indult és ötödik helyen zárt.

Záhonyi Patrik új párjával, Szőke Kittivel (Masters–Musztáng) ezüstérmet szerzett a juniorok között, a Barthos Bence–Ambruzs Kinga (Masters–Island Rock) kettős pedig ötödik helyen végzett a juveniles (a serdülőt ettől az évtől így nevezik – a szerk.) kategóriában.

A táncosok nem pihennek sokat, hiszen március 9-én az év első országos versenyén vesznek részt, ahova a mostani területin elért eredményekkel kvalifikálták magukat.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email