22_03_29_erdmost_nincskep

A Gárdonyiban is megtartották a prevenciót

22_03_29_erdmost_nincskep

A Gárdonyiban is megtartották a prevenciót

Az Ifjúsági Önkormányzat és az Érdi Rendőrkapitányság közös prevenciós előadássorozatának harmadik állomása a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium volt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érdi Rendőrkapitányság szakemberei előadás-sorozatot tartanak az Ifjúsági Önkormányzat felékérése alapján Érd Megyei Jogú Város 10 iskolájában. A cél a biztonságos internethasználat tudatosítása a gyerekek körében.
A program negyedik helyszíne a Gárdonyi Általános Iskola és Gimnázium volt 2019. március 1-jén.

A hatodik osztályos diákok az interneten megvalósítható bűncselekményeket, közösségi szabályszegéseket dolgozták fel csoportokban. A zaklatást, a meggondolatlan posztolásokat, kommenteléseket, megosztásokat, vásárlásokat, csalásokat mutatták be saját szókincsükkel, illetve közösen találtak a veszélyek elkerülésére megoldásokat. Az egyenruhások elmondták a gyerekeknek, hogy baj esetén fordulhatnak a 112-es segélyhívóhoz, a www.biztonsagosinternet.hu oldalon tudnak különböző gyerekekre, fiatalokra nézve veszélyes, káros tartalmakat vagy zaklatást jelenteni.  Továbbá felhívták a gyerekek figyelmét a Kék Vonal Lelkisegély 116 111 –es telefonszámra, amely éjjel-nappal ingyenesen elérhető a segítségre szorulók számára.

A foglakozás végén ezúttal sem maradhatott el az ajándékozás, a kitűző átadása, melyet a programban résztevő gyerekek kapnak. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email