22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: a második félidőben hármat rámolt a Tintahalaknak az Érdi VSE

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: a második félidőben hármat rámolt a Tintahalaknak az Érdi VSE

Az első félidőben nem, a második játékrész elején viszont két gyors gól is született, mindkettőt az Érdi VSE szerezte, amely 3–0-ra verte a THSE-Szabadkikötőt az NB III Nyugati csoportjának tavaszi nyitó körében.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az őszi szezon második felében remekül teljesítő THSE-Szabadkikötő ellen vívta első tavaszi mérkőzését az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának 17. körében. Már a mérkőzés előtt többen emlegették a Tintahalak teljesítményét, hiszen a korábbi érdi játékos, Németh Gábor iránymutatásával utolsó nyolc őszi meccséből hatot megnyert a csepeli együttes.

– Jó sorozatot mentetek ősszel – mondta az Érdi VSE csapatkapitánya, Kertész Ferenc korábbi csapattársának, az ellenfél vezetőedzőjének, Németh Gábor pedig így folytatta: – Reméljük, most sem szakad ez meg – erre reagálva pedig a hazaiak kapusa is megjegyezte: – majd a jövő héten…

A mérkőzés előtt a THSE játékosai egy aláírt mezt küldtek az Érdi VSE szeptemberben súlyos balesetet szenvedő asszisztens-edzőjének, Csintalan Csabának.

Az első félidőben az érdieknek volt több helyzete, hol Kelemen Patrik, hol Mojzer György előtt adódtak nagy lehetőségek, a vendégek pedig Kondor László és Gál Szabolcs fejeseivel teremtettek veszélyt az érdi kapura.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a huszadik percben sajnálatos sérülés történt, egy érdi szögletet a THSE kapusa Csontos Krisztián húzott le, majd rosszul fogott talajt, amelynek következtében lent maradt és a hordágyat is igénybe kellett venni, helyére Czerula Dávid állt be.

A gól nélküli első játékrész után a második félidő eleje mintha már múlt héten, az Ózd elleni felkészülési mérkőzésen le lett volna szimulálva, történt ugyanis, hogy a 49. percben Kollega Krisztián átadásából Mojzer György szerezte meg a vezetést az érdieknek – ugyanabban a percben, igaz más játékhelyzetben, mint egy héttel korábban, hiszen ezúttal saját kapujához szegezte ellenfelét a házigazda, amely után Mojzer szépen a kapufa mellé bólintott (1–0).

Aztán az 56. percben Kollega második asszisztját is megszerezte, amikor szép cselekkel verte meg ellenfelét, majd a hosszún üresen érkező Kelemenhez emelt, aki közelről bólintott a kapuba (2–0).

A folytatás így nyugodt érdi játékot hozott, nagy helyzetekkel, mint ami Kollega előtt adódott, aki a 69. percben vezethetett ziccert, de a kapus és a védők együttes munkával szögletre mentettek.

Nem sokkal később csak Czerula bravúrján múlt, hogy nem szerezte meg a harmadik gólját a házigazda, Melczer–Pintér volt a labda útja, utóbbi a hosszún érkező Koós találta meg, aki mellel igazította le a labdát az érkező Pálnak, akinek életerős, sarokra tartó lövését tornázta ki a THSE hálóőre. Majd negyed órával a vége előtt Mojzer szép cselei után nem találta el a kaput. A hajrá csak egy veszélyes vendég helyzetet hozott, a hosszabbításban pedig Melczer Vilmos távolról emelte át a kapust, ezzel beállítva a 3–0-s érdi győzelmet.

– Az első félidőben sok dologgal kellett megküzdenünk, elsősorban a pályánk nem olyan állapotban van, amely nem kedvez nekünk, mert a gyors játékot nagyon nehéz úgy játszani, ha össze-vissza pattog a labda. Próbálunk alkalmazkodni hozzá edzéseken is, de más az edzés és a meccs. Kellett egy félidő, mire hozzászoktunk ahhoz, milyen ritmusban kéne játszani és sikerült sebességet váltani és ennek volt köszönhető a győzelem – értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

– Az első félidőben rendben volt a játékunk, olyan mederben folyt a játék, amit szerettünk volna elérni. A null nullás szünet nekünk a második helyezett vendégeként jól nézett ki. A második félidő elején két hasonló gólt kaptunk, de mindkettő elkerülhető lett volna. Amire készültünk, hogy az ellenfél szeret labdával előrefelé futni, így arra, hogy ne fussanak meg minket, ebből nem tudott sok helyzetet kialakítani az Érd. A két kapott góltól kezdve viszont eldőlt a találkozó, próbáltunk frissülni a cserékkel, de a harmadik gól nem osztott, nem szorzott – fogalmazott Németh Gábor.

– Az első félidő nyögvenyelősebb volt, masszívan védekeztek, öt védővel, két szűrővel állt fel az ellenfél, nagyon rossz volt a pályánk is, de a második félidőre úgy mentünk ki, hogy próbáljunk minél hamarabb gólt lőni, onnan megkönnyítjük a dolgunkat, stabil védekezésből tudunk indulni és kontrákból több lehetőséget kidolgozni – mondta az érdiek vezető gólját szerző Mojzer György.

Folytatás egy hét múlva, március 10-én, 14.30-tól ugyancsak hazai pályán, a Csepel FC ellen.

NB III, Nyugati csoport, 18. forduló
Érdi VSE–THSE-Szabadkikötő 3–0 (0–0)
Érd, 200 néző. V: Somogyi Sára (Schweighardt, Rózsa)
Érdi VSE: Kertész F. – Májer, Bozsoki, Csiszár, Pintér N. – Koós, Kónya, Kollega – Mojzer (Ország, 78. perc), Pál Sz. (Gera D., 87. p.), Kelemen P. (Melczer, 57. p.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
THSE: Csontos (Czerula, 27. p.) – Liska, Révész, Gál Sz., Szabó M. – Kondor (Kócsa, 60. p.), Gere, Tóth Sz. – Pokó, Wágner, Soós (Tóth H., 68. p.)
Vezetőedző: Németh Gábor
Gól: Mojzer (49. p.), Kelemen P. (56. p.), Melczer (93. p.)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email