22_03_29_erdmost_nincskep

Boksz: hasznos tapasztalatok az Énekes Emlékversenyről

22_03_29_erdmost_nincskep

Boksz: hasznos tapasztalatok az Énekes Emlékversenyről

Az Érdi Box Klub két növendéke, Gubritzky Bálint és Gubritzky Gergő is debütált a Madárfészek Bokszakadémián rendezett rangos hazai viadalon, az Énekes István Emlékversenyen.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az év első komoly válogatóversenyét rendezték hétvégén a budapesti Madárfészek Akadémián. Az Énekes István Emlékversenyen az ifjúsági korosztály ökölvívói húztak kesztyűt, amely az év eleje miatt kiemelten fontos esemény lett, hiszen a korosztályváltások után ez a verseny határozza meg a 2019-es válogatott keretet.

Az Érdi Box Klub három sportolója szállt ringbe a versenyen, akik közül 60 kilogrammban Gubritzky Bálint a junior Európa-bajnokságon bronzérmes egri Berecz Lionel ellen kezdett, s hiába ez volt az első éles meccse az érdi sportolónak, végigküzdötte a háromszor három percet, amely után ugyan kikapott, de sok rutint szerezhetett.

A 69 kilogrammosok súlycsoportjában a versenyzést tavaly elkezdő Dragonya Dávid mérette meg magát, de neki sem volt könnyű dolga, miután a tavalyi junior magyar bajnokkal, a vasasos Kozák Renátóval vívott meg, aki ellen ugyan végig bokszolta a meccset, de ugyancsak vereséget szenvedett.

A harmadik érdi Gubritzky Gergő volt, aki a tatabányai Rigó Istvánnal szemben maradt alul.

– A bokszklub első komolyabb megmérettetése volt ez és főleg a tapasztalatszerzést szolgálta, hiszen olyan ökölvívóink léptek ringbe, akik kevesebb rutinnal rendelkeznek. Nagyon szépen helyt álltak a srácok, látszik, hogy magukhoz képest sokat fejlődtek az elmúlt időszakban és ha ilyen hozzáállással készülnek, akkor a befektetett munka meghozza gyümölcsét – értékelt Dobrádi Zsolt, az ÉBK edzője.

Az érdiek a serdülő és junior korosztályban az Énekes István Emlékversenyhez hasonló, de annál nagyobb versenyt rendeznek áprilisban, hiszen 18. és 21. között a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola ad otthont az Utánpótlás Magyar Kupának, amely tulajdonképpen a diákolimpia országos megmérettetése is egyben.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email