22_03_29_erdmost_nincskep

Ősbemutató alig egy hét múlva Érden!

22_03_29_erdmost_nincskep

Ősbemutató alig egy hét múlva Érden!

Rekordidő, alig két hét alatt elkelt az összes jegy Szeghy Karolina A Csodapadlás című meséjének március 2-ai érdi ősbemutatójára, amit az írónő a J.P. Company felkérésére és részére írt, és a J.P. csaknem 200 növendéke ad majd elő a Szepesben elsőként. A produkció rendezőjét, Papp Jánost, a J.P. elnökét a Budapesti Operett Színház táncos-koreográfusát és Szeghy Karolina szerzőt az egyik színpadi próba előtt csíptük el.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Papp Jánosnak, mint azt elárulja, régi álma volt, hogy egy olyan produkciót alkossanak meg, amiben gyerekek táncolják, énekelik, játsszák el a darabot. 

– Voltak elképzeléseim, és aztán egy ismerősöm révén rátaláltam Karolinára, akivel rögtön megtaláltuk a közös hangot. Folyamatosan azzal szembesültem, amikor elküldte a mese újabb és újabb részét, hogy igen, ez az, amire gondoltam. Remélem, hogy az ő elképzelése és az én elképzelésem a színpadon is találkozni fog – teszi hozzá a J.P. elnöke.

– Ez a közös gyermekünk – árulja el Karolina. – Abszolút közös munka volt, mert 10 oldalanként küldözgettem Jánosnak, és végül is együtt alakítottuk ki a végső formáját. 

A szerzőtől annyit sikerül megtudnunk a meséről, hogy: – Egy kisfiúról, Péterről szól, aki egy régebbi világban él, szerény körülmények között, és nagyon vágyik a csodára, és arra, hogy legyenek barátai. Aztán valamilyen módon megtörténik vele a csoda, méghozzá a padláson.

– Nem egy szokványos mesére kell gondolni, próbáltunk a szülők felé is nyitni. Szerintem a gyerekvilág mindenkiben benne van, a felnőttekben is, és ha ezt egy picit erősítjük, az felszabadultsággal és boldogsággal töltheti el őket is – vallja Papp János. 

– Úgy is terveztük, hogy legyen benne egy olyan plusz mondanivaló, amivel nemcsak a gyerekeket tudjuk megszólítani hanem a felnőtteket is – erősíti meg közben Karolina is.

– Bár régebben játszódik a mese, az egyik fő gondolata, a barátság, a barátkozás ma is lényeges kérdés, hiszen annyi virtuális eszközünk van, amibe menekül nagyon sok gyerek, pedig a barátság, nyitottság, emberi kapcsolatok fontosak – teszi hozzá a rendező.

Közel 200 gyerek vesz részt a produkcióban, akik több városból érkeznek a próbákra, és ez nyilván elég kemény koordinációs feladatokat igényel. A március 2-ai ősbemutatóig igyekeznek kihasználni a hátralevő időt, és éjjel-nappal próbálnak majd. 

A főszerepben Rigler Márton látható, ő játssza a kisfiút, aki egy esztergomi növendék a J.P. Musical Akadémián, ahol színészmesterséget is tanulnak az éneklés és a tánc mellett. Marci bejárta Németországot és Ausztriát is, a Szépség és a szörnyetegben ő alakította Csorbit, és közben itthon is játszik az egyik színházban. Az egész mesét körülölelő dallamvilág az egyik tánctanár, Molnár Mónika érdeme, aki szabadidejében zenét is szerez, és aki az édesanyát játssza majd a darabban. A Csodapadlásban felcsendülnek majd a J.P. által írott dalok mellett természetesen már ismertek is.  

A nagymama szerepében Maronka Csilla látható, ő az egyetlen profi színművésznő a darabban, és Papp János nagyon büszke rá, hogy elvállalta a szerepet.

A Csodapadlást Szeghy Karolina könyv formájában nem tervezi megjelentetni. A szerző elárulta viszont, hogy most fejezi be a Nagy egészségkönyvet, aztán sok gyermek követelésének fog eleget tenni, szeretne ráállni ugyanis a Csumpi folytatására.

De előtte még megnézi a meséje ősbemutatóját március 2-án a Szepes Gyula Művelődési Házban. És hogy milyen érzésekkel várja ezt?

– Sokkal jobban izgulok, mint az első mesekönyv megjelenése előtt! – mondja nevetve.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email