22_03_29_erdmost_nincskep

Igazgatói dicséret járt a pedagógusoknak

22_03_29_erdmost_nincskep

Igazgatói dicséret járt a pedagógusoknak

Az iskola dolgozói, a jelenlegi és öregdiákok, a szülői munkaközösség tagjai, sőt, még a védőnő is, mindenki beleadott apait-anyait szombaton este az Érdligeti Általános Iskola alapítványi bálján.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Vargáné Balogh Erika vezetése alatt tizedjére rendezték meg a szülők-nevelők bálját szombaton, de őelőtte is hosszú hagyománya volt már a programnak, ahogy megtudtuk az igazgatótól. Idén a bált „Filmcsillagok éjszakájaként” hirdették meg, és valóban a Túr utcai épületet betöltötték a filmzenék, amikre jókedvűen ropták Rambók, dívák, sötét zsaruk, Elzák, sőt, még apácák is.

Törökné Molnár Gabriella főszervező pedig olyan műsort kerekített a bál elejére, amiben volt minden és mindenki. Előbb a Lukin fúvósai zendítettek rá többek között A rózsaszín párduc és a Mézga Géza zenéjére, aztán a Forrás kórus énekelt ABBA zenéket (is) Tápai Dóra vezetésével; őket követték a MASTERS SE növendékei, a 4. osztályos Major Beatrix és Koncsek József, akik ámulatba ejtő koreográfiát mutattak be a nézőknek, majd szintén az iskola tanulója, Tamás Panna Sára népdalcsokra kapott (teljesen jogosan) hatalmas vastapsot a közönségtől, a Forrás néptáncegyüttes műsorában. Közben pedig egy egészen egyedi produkcióban talált egymásra a Jégvarázs és az egyik legnépszerűbb magyar vígjáték, a Valami Amerika slágere az alsós gyermekkórus és az őket felkészítő tanárok, Bojt Gertrúd és Törökné Molnár Gabriella jóvoltából. Két öregdiák is fellépett az esten: Kovács Dániel és Biró Gábor, az Érdi Dunamenti Kővirágok Énekiskola tagjai musicalrészleteket énekeltek. Végül a 8. osztályosok bécsi keringőztek gyönyörűen. Ami talán nem csoda, hiszen második éve társastáncolnak az iskolában heti egyszer, az egyik testnevelésóra keretében. De aztán még hátra volt az est fő meglepetés produkciója: a pedagógusok nyitótánca, amiben egy rakat filmzenére adta elő az iskola pedagógusaiból (és a védőnőből) álló táncos lábú csapat a Faják Marianna tanárnő által betanított koreográfiát.

Nem csoda hát, hogy mikor a tanáriba követtem Vargáné Balogh Erika igazgatót, ő elsőként igazgatói dicséretben részesítette kollégáit. Aztán már az interjú alatt meghatódva számolt be róla, hogy mennyire büszke, hogy ilyen összetartó csapatban dolgozhat.

– Rengeteget dolgoztak a kollégák. Ezek a tanítók, tanárok, sőt, még az itteni védőnő is az elmúlt egy hónapban hétköznaponként 16 óra után mindig szorgalmasan próbáltak. Fantasztikus a csapat. Összefognak, összetartanak örömben, bánatban. Csak példaként említem meg, hogy évtizedes hagyománya van a péntek esti sportnak, amikor a régi kollégák is visszajárnak kosarazni, kézizni. 

Az este természetesen arra is remek lehetőség volt, hogy a vacsora során az osztályok összeüljenek, és oldottabb hangulatban beszélgethessenek, szórakozzanak, miközben egy fontos célt támogattak.

– Az idei bálon befolyt adományokat arra szeretnénk használni, hogy szebb, tisztább, rendezettebb legyen a környezet, hiszen ennek nevelő hatása vitathatatlan – mondta el Vargáné Balogh Erika. – Jó lenne bővíteni az alsósoknál a játszóteret, és a felsősöknek szoknyát szeretnénk beszerezni a néptánchoz – tette hozzá. – Volt olyan bál, aminek az adományaiból IKT eszközöket tudtunk beszerezni, volt olyan is, amikor az épületekben egy-egy szint festés-mázolásához tudtunk még hozzátenni, de a lényeg mindig ugyanaz volt, és ugyanaz most is: ez a gyerekekért és a gyerekeknek van. 

– Minél többen eljönnek, annál nagyobb a bevétel, annál többet tudunk fordítani a gyerekekre, azaz annál több dolgot tudunk biztosítani a számukra. Ezért vagyunk mi is itt többek között ma este – mondták el a szülői munkaközösség elnökhelyettesei is, Galamb Viktorné Krisztina és Farkas Attiláné Zsuzsa, akik az alkalomhoz illően be is öltöztek.

A bálra pedig sokan eljöttek, hiszen csak a vacsorára 250 jegy kelt el. A desszerteket idén a sütibüfében a szülők által leadott édességek biztosították. Aztán a gasztronómiai élvezetek után jöhetett a filmzene kvíz, a https://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgbola (ennek fődíjai idén virtuális szemüvegek voltak), majd persze a tánc és mulatság hajnalig.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email