22_03_29_erdmost_nincskep

Röpi MK: a Kecskemét és a Nyíregyháza örülhetett

22_03_29_erdmost_nincskep

Röpi MK: a Kecskemét és a Nyíregyháza örülhetett

Idén immár negyedik alkalommal volt házigazdája a röplabda Magyar Kupa bronzmeccseinek és döntőinek az ÉRD Aréna, ahol a férfiaknál a Kecskemét, a nőknél a Nyíregyháza örülhetett.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A férfiaknál a címvédő Vegyész RC Kazincbarcika a Fino Kaposvárral mérte össze erejét a harmadik helyért. Az első szettben ugyan eleinte a Somogy megyeiek vezettek, de a VRCK fordított és magabiztosan, négy ponttal hozta az első felvonást. A második játszma tovább volt szoros, mint az első, de a végén mégis nagyobb lett a különbség, a borsodiak 25:19-re nyertek. A harmadik felvonásban mindent megtett a Kaposvár, hogy visszajöjjön a meccsbe, de a Kazincbarcika 24:23-nál hálóérintés miatt challenge-et kért, amely bejött, így 25:23-ra hozta a szettet és 3:0-ra a meccset, s a dobogó legalsó fokára állhatott fel.

A fináléban a tavalyi negyedik LV Sport Pénzügyőr SE az előző kiírásban második Kecskeméttel csapott össze. A meccset jól kezdte a Bács-Kiskun megyei társulat, hiszen 17:7-re is vezetett az első szettben, amelyet ugyancsak tíz ponttal nyert meg. A második játszmára felébredt a Pénzügy, amely sokáig tartotta a lépést, végül 25:21-es szettvereségével 2:0-s hátrányba került. Azonban a harmadik játszmát remekül kezdő fővárosaik végig tartották lendületüket és tíz ponttal nyerték a játszmával, amellyel visszajöttek a végső győzelemért folyó harcba. A negyedik szett kiélezett küzdelmét viszont a Kecskemét bírta jobban, amely 25:21-re nyerte, ezzel negyedszer jutott fel a Magyar Kupa csúcsára.

A nőknél megismétlődött a tavalyi MK, hiszen a bronzéremért idén is a Vasas Óbuda és a Jászberényi RK, az elsőségért pedig a Swietelsky-Békéscsabai RSE és címvédő Fatum Nyíregyháza mérte össze tudását.

A harmadik helyért rendezett találkozót jobban kezdte a Jászberény, amely az első játszmában egészen 18:17-ig vezetett, ezt követően viszont a fővárosiak egyenlítettek, fordítottak és két ponttal megnyerték a nyitó szettet. A második játszma is hasonlóan kiegyenlített volt, ugyan itt a Vasas vezetett többször, a JRK-nak pedig csak fellángolásai voltak, így az óbudaiak 2:0-ra megléptek. A harmadik – s mint utóbb kiderült, utolsó – szettet ellentmondást nem tűrően kezdte Jakub Gluszak piros-kék csapata, amely rögtön 7:3-ra, majd 15:7-re húzott el, előnyét pedig folyamatosan növelni tudta, 25:17-re nyerte a szettet és az előző évhez hasonlóan bronzérmet szerzett.

A döntőre szinte teljesen megtelt az ÉRD Aréna, amelyben remek hangulatot teremtett a Nyíregyháza és a Békéscsaba szurkolótábora, s már ekkor lehetett tudni, ilyen atmoszférában nem lehet rossz meccset játszani. Ezt megerősítve már a mérkőzés elején egymásnak feszültek a csapatok, a Békéscsaba ugyan 4:1-re is vezetett, mégis az első időkérést a viharsarkiak mestere, Bogdan Paul kérte ki, hiszen a Nyíregyháza 9:7-re fordított, sőt, nem sokkal később 13:9-es Fatum vezetésnél ismét időt kellett kérnie a BRSE-nek. Ez sem hozta meg hatását, a Nyíregy hat ponttal vezetett, majd hét szettlabdája is volt, melyek közül egy rossz békéscsabai nyitásnak köszönhetően 25:21-re hozta a nyitó játszmát.

A második szettben már az elejétől kezdve előnyben volt a Nyíregyháza. A Békéscsaba ugyan tartotta a lépést ellenfelével, de hátrányát csak egy pontra tudta csökkenteni, a felvonás hajrájában 22:18-ról felkapaszkodott a BRSE, a hajrát viszont jobban bírta a címvédő (25:22, 2:0).

A harmadik játszma sem hozott változást, ugyan szorosan indult, de 4:4 után ismét megindult a Fatum, amely meg sem állt 14:8-ig és ezután hiába faragott hátrányából a BRSE, teljesen már nem tudott felzárkózni. Mi több, a Nyíregyháza visszaállította a közte ötöt is (18:23). Amikor pedig már mindenki – talán még a nyíregyháziak is – elkönyvelte a Fatum győzelmét, a BRSE 23:22-re jött fel, majd szett- és meccslabdát hárított. De a szabolcsiak egy remek blokknak köszönhetően 25:23-ra hozták a játszmát, megvédve ezzel Magyar Kupa-elsőségüket!

Férfi Magyar Kupa, döntő:
HÉP-Kecskeméti RC–LV Sport Pénzügyőr SE 3:1 (15, 21, –15, 21)
ÉRD Aréna, 1200 néző. V: Szabó P., Ujházi
Férfi Magyar Kupa, bronzmérkőzés:
Vegyész RC Kazincbarcika–FINO Kaposvár 3:0 (21, 19, 23)
ÉRD Aréna, 900 néző. V: Mezőffy, Horváth M.
Női Magyar Kupa, bronzmérkőzés:
Vasas Óbuda–Jászberényi RK 3:0 (23, 22, 17)
ÉRD Aréna, 1100 néző. V: Jámbor, Ujházi
Női Magyar Kupa, döntő:
Swietelsky-Békéscsabai RSE–Fatum-Nyíregyháza 0:3 (–21, –22, –23)
ÉRD Aréna, 1800 néző. V: Tillmann, Adler

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email