22_03_29_erdmost_nincskep

Kerekesszékes vívás: Krajnyák az Emírségekben is remekelt

22_03_29_erdmost_nincskep

Kerekesszékes vívás: Krajnyák az Emírségekben is remekelt

Aranyérmet nyert az A-kategóriás női tőrözők versenyében az Egyesült Arab Emírségekbeli Sardzsában rendezett Világkupa-versenyen (amely egyben Világjátékok is) Krajnyák Zsuzsanna, az UTE érdi kerekesszékes vívója.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Krajnyák Zsuzsanna mellett a sérülése után visszatérő Dani Gyöngyi is megmérette magát a 2019-es Világkupa-idény első versenyén, ahol mindkét érdi parasportoló indult párbajtőrben és tőrben is.

Krajnyák a párbajtőrözők A-kategóriájában kiválóan kezdett, csoportjában mind a hat meccsét megnyerte, így első helyen jutott főtáblára, ahol a 32 között természetesen erőnyerőként nem volt meccse, majd a 16 között hongkongi ellenfelét magabiztos vívással, 15–6-ra győzte le. A nyolc között a kínai rivális viszont felülmúlta, így ötödik helyen zárt.

Dani Gyöngyi a B-sérültségi kategóriában a csoportjában öt meccséből kettőt nyert, a negyedik helyen jutott tovább, ahol az első körben a francia Stephanie Droit Malarme-ot 15–13-ra verte, ezt követően viszont a fehérorosz Alesia Makritszkajával már nem bírt, ezáltal tizenhatodik lett.

A tőrözőknél Krajnyák már nem kezdett annyira meggyőzően, mint párbajtőrben, hiszen „csak” négyet nyert hat meccséből a csoportban. Ez után viszont diadalmenet következett, a döntőig vezető úton két kínai és két hongkongi vívót vert, majd a fináléban újabb kínai ellen kiélezett küzdelemben győzött 15–14-re és lett aranyérmes!

Dani a tőrözőknél a csoportjából négy győzelemmel és egy vereséggel jutott tovább másodikként, így a 32 között ugyancsak erőnyerő volt, a nyolcaddöntőben ukrán ellenfelét búcsúztatta 15–13-mal, de az elődöntőbe jutásért rendezett mérkőzésen az orosz Irina Misurova legyőzte, s ötödikként zárt, értékes pontokat szerezve ezzel a magyar delegációnak.

A kerekesszékes vívók idei Világkupa-sorozata öt állomásból áll, a sardzsai verseny után legközelebb március 21. és 24. között az olaszországi Pisa lesz a házigazda, május 20. és 26. között a brazíliai Sao Paolóban, július 10. és 15. között a lengyel Varsóban méretik meg magukat a sportolók. Ezt követően szeptember második felében (17-23), Koreában rendezik a világbajnokságot, a VK pedig november 14. és 17. között Amszterdamban zárul.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email