22_03_29_erdmost_nincskep

Influenza: múlt héten tetőzött a járvány

22_03_29_erdmost_nincskep

Influenza: múlt héten tetőzött a járvány

Az influenzaszerű megbetegedések számának négy hete tartó folyamatos emelkedése után az év hatodik hetében országosan csökkent a betegek száma.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Február 4-10. között 12 százalékkal kevesebb beteget regisztráltak, mint az előző héten. A hatodik héten 67 900 fő fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz; százezer lakos közül 696 fő kereste fel orvosát influenzás panaszok miatt – tájékoztatott az ÁNTSZ.

A fővárosban és 14 megyében csökkent, öt megyében (Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas és Zala) nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma az előző héthez viszonyítva. A 100 000 lakosra jutó orvoshoz fordult betegek száma Tolna, Vas és Heves megyében volt a legmagasabb, Nógrád és Csongrád megyében, valamint a fővárosban a legalacsonyabb. Laboratóriumi vizsgálattal igazolt, influenzavírus által okozott megbetegedéseket Tolna megye kivételével az ország minden területén diagnosztizáltak.

Az előző hetekhez hasonlóan az óvodások és az általános iskoláskorú gyermekek voltak a legérintettebbek. A múlt héten 103 influenzavírust azonosítottak. Az influenzavírusok mellett 17 esetben RSV okozta fertőzést diagnosztizáltak.

A 2019. év 2. hetében kezdődött influenzajárvány során a becslések szerint eddig a lakosság 2,7 százaléka fordult orvoshoz.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email