22_03_29_erdmost_nincskep

Prevenciós előadássorozat diákképviselők kezdeményezésére

22_03_29_erdmost_nincskep

Prevenciós előadássorozat diákképviselők kezdeményezésére

Az Ifjúsági Önkormányzat diákképviselői egy kezdeményezéssel fordultak az Érdi Rendőrkapitányság munkatársaihoz: a biztonságos internethasználat fontosságára szeretnék felhívni az érdi diákok figyelmét. A prevenciós előadássorozat február 8-án indul és a következő tíz hétben minden érdi oktatási intézménybe ellátogatnak. VIDEÓVAL FRISSÍTVE.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nogula Tamás rendőr alezredes, az Érdi Rendőrkapitányság vezetője és Lázár Evelin diákpolgármester közös sajtótájékoztatón ismertette a diákképviselők kezdeményezését, miszerint prevenciós előadássorozatot indítanak a rendőrség közreműködésével, felhívva a figyelmet a biztonságos internethasználatra. Az Internet veszélyei című előadássorozat során korosztályspecifikusan beszélnek majd a különféle weboldalakon található hamis információk felismeréséről, azokról a személyekről, akik az üzenetküldő alkalmazásokon másnak adják ki magukat, illetve kitérnek a számítógépes-, internetes játékokra is, ugyanis ezeken belül is lehetőség nyílik beszélgetésre.

– A program számunkra nem ismeretlen, korábban már a bűnmegelőzés keretében tartottunk generációspecifikus előadásokat, alsós, felsős tanulók és szakgimnazisták számára. A gyerekeknek fontos tudniuk, hogy a felgyorsult világunkban milyen veszélyeket rejt az internet, és milyen hatalom van a kezükben, amikor egy-egy képet vagy hozzászólást kedvelnek és azt pillanatok alatt százezer ember láthatja. Illetve amikor kapcsolatba lépnek valakivel, de nem tudják, hogy kivel, ezek a veszélyek jelentősen befolyásolják fejlődésüket – emelte ki Nogula Tamás rendőr alezredes a prevenció kapcsán. Hozzátette, hogy a szülői felelősségre is szeretnék felhívni a figyelmet, fontos ugyanis, hogy a szülő és gyermeke között olyan bizalmi kapcsolat alakuljon ki, amelyben a gyermek bátran elmeséli, ha számára gyanús személlyel lépett kapcsolatba az internetes térben.

– Az interneten rengeteg tisztességes weboldal van, de ezek között olyanokkal is találkozhatunk, amelyek hamis, illetve megtévesztő információkat tartalmaznak. Ezt szeretnénk, ha minél többen felismernék, éppen ezért tartjuk fontosnak ezt a kezdeményezést. Szeretném megköszönni Nogula Tamás rendőr alezredesnek, hogy megkeresésünkre az együttműködésükről biztosított minket – mondta el Lázár Evelin.

A diákpolgármester a tájékoztatón bemutatta a program jelképét is, azt a kitűzőt, amit az előadások során osztogatni fognak, és amelyet fel is tűzött az Érdi Rendőrkapitányság vezetőjének egyenruhájára.

A program során elsőként a Kós Károly Szakgimnázium és Szakközépiskolába látogatnak el az érdi rendőrök február 8-án, a tíz hétig tartó sorozat utolsó állomása pedig a Marianum Általános Iskola és Gimnázium lesz. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email