22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: távozik Érdről a francia szélső

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: távozik Érdről a francia szélső

A francia élvonalbeli Brest Bretagne női kézilabda csapata hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette az ÉRD 26 éves balszélsőjét, Coralie Lassource-t.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Lassource a 2017/2018-as idény előtt igazolt Szabó Edina együtteséhez az Issy Paristól, majd első idényében a védelem meghatározó játékosává nőtte ki magát, s 32 tétmérkőzésen 60 gólt szerzett, míg idén az eddigi tizenegy találkozón 28-szor volt eredményes.

A hússzoros francia válogatott játékos 2021-ig kötelezte el magát a francia első osztályban jelenleg második helyezett Bresthez, amely a Bajnokok Ligájában való indulásért harcol.

Coralie Lassource-t korábban a francia bajnokság legjobb védekező játékosának és balszélsőjének is megválasztották.

A balszélső a Brest honlapjának elmondta, egy ambíciózus klubban fog játszani saját hazájában. A magyar bajnoksággal kapcsolatban megjegyezte, van a két top klub, a Győr és az FTC, de mellettük a többi ellenféllel szemben is folyamatosan kemény mérkőzéseket kell játszani, míg Franciaországban nem mindig van így. A céljaival kapcsolatban Lassource úgy fogalmazott, mindent megtesz azért, hogy a Bajnokok Ligájában szerepeljen a csapattal, mert egy az álma, hogy a legerősebb sorozatban is megmutassa magát.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email