22_03_29_erdmost_nincskep

Még tart az influenzajárvány

22_03_29_erdmost_nincskep

Még tart az influenzajárvány

A legutóbbi ÁNTSZ jelentések szerint 100 ezer lakosból majdnem 400-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Ez országos szinten több mint 38 ezer főt jelent. A védőoltást beadását még most is lehet kérni az orvostól, a védettség körülbelül egy hét alatt alakul ki.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Elsősorban kisiskolások körében terjed az influenza, de a középiskolások között is egyre több a megbetegedés. Ilyen esetekben a legfontosabb az ágynyugalom és fontos, hogy amíg a fertőzés fennál, a gyermek ne menjen vissza a közösségbe. Aki pedig még nem kapta el, az lehetőség szerint kerülje a nagyobb közösségeket – tudtuk meg dr. Veres Judit gyermekorvostól.

A gyerekeknél gyakori, hogy szájon át veszik a levegőt, de ez nem egészséges. Az orr ugyanis fertőtleníti, tisztítja és felmelegíti a levegőt, amely már így kerül be a légutakba – emelte ki a gyermekorvos. Az influenzajárványról és a kezelésről dr. Veres Judit gyermekorvos beszélt az ÉrdFM 101.3 riporterének, az interjút alább hallgathatják meg. 


– A harmadik héten megkezdett adatgyűjtés alapján, az ország fekvőbeteg-ellátó intézményeiben, illetve egyéb mikrobiológiai laboratóriumaiban végzett diagnosztikus vizsgálatok során 108 betegnél influenza A, egy betegnél influenza B vírus és 75 betegnél RS vírus okozta fertőzést igazoltak – írja az ÁNTSZ. 

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat honlapján, ide kattintva a hetente frissülő járványügyi adatokat is megtekinthetik.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email